Kako je tužilaštvo Vulinu oprostilo "tetku iz Kanade"

Službena beleška Tužilaštva za organizovani kriminal o postupku protiv ministra Aleksandra Vulina pokazuje traljav, površan i nedovršen posao tužilaštva i policije, prenosi portal Krik, navodeći da je imao uvid u tu belešku.
Kako je tužilaštvo Vulinu oprostilo "tetku iz Kanade"
Foto: 021
"Na razgovor nije pozvan ni ministar Vulin, ni misteriozna tetka koja mu je navodno pozajmila 205.000 evra, a istražni organi nisu proverili ni sumnjiv milionski posao koji je Vulin sklopio na Kosovu... slučaj je vodila tužiteljka Tamara Ristić, u javnosti poznata po postupku protiv kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića", navodi portal.
 
"Umesto toga, policajci su razgovarali s njegovom suprugom Natašom Vulin, prijateljem Momčilom Filipovićem koji im je prodao stan i njegovim sinom Draganom Filipovićem osobama koje su umešane u kupoprodaju i lično povezane s ministrom", kaže se u tekstu.
 
Portal prenosi da u dokumentu kojim obustavlja postupak tužiteljka zaključuje da je "objašnjenje Vulina i njegove supruge da su novac pozajmili od tetke tačno, kao i da ministar nije zloupotrebio položaj i primio mito".
 
"Tokom trajanja postupka, Vulin je politički napredovao i dva puta je postavljen za ministra. Ovaj obožavalac Če Gevare i samoproklamovani socijalista na funkciji ministra odbrane, već mesec dana izbegava da odgovori na neugodna pitanja novinara o tome kako je obezbedio kapital za kupovinu stana vrednog četvrt miliona evra", navodi Krika.
 
Stručnjaci s kojima su razgovarali novinari Krika smatraju da su obe institucije, policija i tužilaštvo, radile pre na tome da se slučaj zataška, nego da se utvrdi istina.
 
Ceo tekst Krika možete se pročitati OVDE.
  • PetarPP

    19.10.2017 20:13
    Utaja poreza je krivično delo.
  • Vojvosadjan

    19.10.2017 16:58
    @Ja
    A da ti proveriš za početak šta ti piše na otpusnoj listi?
  • Predragg

    19.10.2017 16:10
    Jos jedna mrlja na licu SNSa i Predsednika Aleksandra Vucica. Koliko jos sumnjivih lica treba da okupi oko sebe da bi reagovao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.