Oružari traže veće plate: Mi nismo javni sektor

Predsednici sindikata odbrambene industrije Srbije uputili su zahtev premijerki Ani Brnabić za razgovor o povećanju zarada jer su, prema njihovoj oceni, Uredbom Vlade Srbije "neopravdano svrstani u javni sektor", zbog čega im je, po tom osnovu "do sada oduzeta milijarda dinara".
Zahtev su potpisale sindikalne organizacije fabrika namenske industrije "Prva iskra" iz Bariča, "Prvi partizan" iz Užica, "Milan Blagojević" iz Lučana, "Krušik" iz Valjeva, "Sloboda" iz Čačka i "Zastava oružje" iz Kragujevca.
 
Sindikati su saglasni da je neprihvatljivo dalje urušavanje materijalnog položaja više od 10.000 radnika zaposlenih u toj grani.
 
Na sastanku održanom u Lučanima, zaključeno je da hitno treba da se razgovara o načinu rešavanja društvenog kapitala, konverziji potraživanja i potpuno nekontrolisanom zapošljavanju radnika.
 
Oni su podsetili da su u julu tražili hitno održavanje sastanka sa ministrom odbrane, na kome bi se razgovaralo o ovim temama, ali do sada on nije održan.
  • Ana

    21.10.2017 15:00
    Ana se pogubila brabneći Vulina, kritikujući novinare, šlihtajući se Vučiću.
  • Gogy

    21.10.2017 14:59
    I Jkp su bila javni sektor kad im je trebalo umanjiti licni dohodak za 10%,a sada se nigde ne spominju,sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija