Pušten iz pritvora osumnjičeni za distribuiranje pokvarene hrane đacima u Beogradu

Vlasnik preduzeća "Catering&Bake", osumnjičen da je u četiri beogradske osnovne škole njegova firma distribuirala obroke od kojih je došlo do trovanja 149 đaka, pušten je juče iz pritvora u kojem je bio od 6. oktobra.
Pušten iz pritvora osumnjičeni za distribuiranje pokvarene hrane đacima u Beogradu
Foto: Pixabay
Kako pišu "Novosti", rešenje je doneto pošto su saslušani svi predloženi svedoci, a pritvor mu je bio određen da ne bi uticao na njih.
 
Prema informacijama ovog lista, u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu čekaju dopunski izveštaj Gradskog zavoda za veštačenje, nakon čega će se doneti dalja odluka u kom pravcu će teći istraga.
 
Njemu se na teret stavlja krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. Prema krivičnoj prijavi, sumnja se da su sporni pripremljeni obroci dostavljeni u periodu od 2. do 3. oktobra. 
 
Reč je o školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić". Prema prvim analizama Gradskog zavoda za javno zdravlje, uzrok trovanja je bakterija stafilokoka pronađena u špagetama bolonjeze.
 
Gradskom zavodu za javno zdravlje je prijavljeno 149 slučajeva sa simptomima mučnine, povraćanja i dijareje kod učenika mlađih razreda iz šest osnovnih škola. Srećom, deca su imala blaže simptome i nijedno nije zadržano u bolnici.
  • Salmonela

    21.10.2017 21:31
    Dakle ima tu i tamo salmonele - sta brinete to je znak da je dobra hrana...
  • Somborčanin

    21.10.2017 19:51
    Pa normalno da je pušten, danas je slet na Tašu, ko će da podeli sendviče masi ako ne on, #iskustvo
  • Terješkova

    21.10.2017 19:28
    Više me znima kako su deca i hoće li dobiti odštetu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija