Umetnik priveden zbog performansa sa Vučićevim maskama

Umetnik Vladan Jeremić kaže da je u petak priveden ispred Muzeja savremene umetnosti tokom performansa "Salon nepotkupljivih" koji je trebalo da ukaže na korupciju u kulturi.
Kako prenosi N1, tokom performansa, učesnici su nosili maske s likom Aleksandra Vučića.
 
"Možda je to nekome tako izgledalo da smo mi želeli da prikažemo predsednika, ali to nije bila naša namera. Namera je bila da se ukaže na situaciju i stanje u kulturi i da kroz taj jedan specifičan kolažni način tu sliku podelimo s prisutnima bez ikakve želje da nekoga vređamo ili omalovažavamo, to nam uopšte nije bila namera", navodi Jeremić.
 
Jeremić kaže da je cilj performansa bio da se ukaže na lošu situaciju u kulturi i probleme koji su prisutni.
 
"Mi smo napravili metaforu, umetnički kolaž, koristimo slike iz medija i bavili smo se medijima na jedan umetnički način", poručuje on.
 
Po njegovim rečima, cilj je bio da se kroz maske Aleksandra Vučića predstavi najprisutniji lik u medijima i da se kroz njega govori o stanju u kulturi i društvu.
  • Džabe nasilje

    22.10.2017 18:49
    Istorija će reći
    Niko i ništa neće promeniti mišljenje naroda.
    Nikakva sila.
    Umetnici reprezentuju mišljenje naroda.
    Istorija će reći svoje, ono što mediji ne smeju.
    Ako ostaneš u istoriji zapisan sa svim onim epitetima i nazivima koji se mogu pročitati po svim portalima i društevnim grupama koje nisu administrirane, džabe ti sva otvaranja fabrika metli i kablova gde radnicima ubrizgavaju stimulanse u fabričkim ambulantma da bi mogli da motaju kablove 10 sati.
    A o rušenjima, posebno.
  • Diktator

    22.10.2017 17:39
    Svi mi nosimo posledice AV?
    Sećam se one majice... "Svi smo mi Severine!" od pre nekoliko godina, a u vezi sa onim filmskim ostvarenjem.
    Trebali bi i mi tako.
  • dobrotvorka

    22.10.2017 00:42
    A zamislite
    Da su pored preCednikove maske nosili još maske Vulina (doduše, njih dvojica u zadnje vreme mnooogo liče pa bi ih neko mogao i "pobrkati"), Nebojše i recimo da je neko od njih stavio roze šlem? Pa to bi bila urnebesna komedija! Prava slika medija. Čast Portalu 021.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija