Otvoren 62. Sajam knjiga u Beogradu

Međunarodni sajam knjiga, 62. po redu, čiji je počasni gost nemački jezik, otvoren je danas u Beogradu, a predviđeno je da u okviru te manifestacije Nemačka, Švajcarska, Austrija i Lihtenštajn predstave svoje savremeno stvaralaštvo sa 350 premijernih naslova.






Svečano otvaranje sajma počelo je programom "Četiri zemlje jedan jezik" u 18 časova a posetioci su imali priliku da se upoznaju sa 1.000 knjiga savremenih autora nemačkog govornog područja.

Kapije Beogradskog sajma zvanično su za posetioce otvorene od 10 časova, a ljubiteljima pisane reči će se do 29. oktobra, pod sloganom "Ključ je u knjigama", predstaviti 450 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Kako je najavljeno, dobitnica Nobelove nagrade za književnost Herta Miler održaće predavanje u ponedeljak u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a gosti sajma biće i Marsel Bajer, Vladimir Kaminer, Jan Vagner, Folker Kučer, Ingo Šulce, Arno Kameniš, Dana Grigorča, Melinda Nađ Abonji, Jonas Lišer, Tereza Preauer, Valentin Grebner, Luc Ratenov i Katrin Regla.

Ambasadori Nemačke, Austrije i Švajcarske Aksel Ditman, Johanes Ajgner i Filip Ge, kao i princ Stefan od Lihtenštajna će u ponedeljak u okviru progama "Neobična geografija" zajedno sa piscem i bivšim ambasadorom Srbije u Beču Draganom Velikićem predstaviti svoje zemlje i kulturu.

Kroz različite programe Sajam će obeležiti i 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, 250 godina od rođenja Filipa Višnjića, 125 Ive Andrića, 150 godina od smrti Šarla Bodlera, vek od smrti Vladislava Petkovića Disa i Milutina Bojića, 170 godina Njegoševog "Gorskog vijenca", 50 godina od izdavanja romana "Sto godina samoće" Gabrijela Garsije Markesa i romana "Derviš i smrt" Meše Selimovića.

Kao i svake godine Školski dan je u četvrtak, 26. oktobra, a porodični dani su 23. i 24. oktobra.

Cena pojedinačnih ulaznica je 250 dinara, a za grupne posete 150 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.