Đukić Dejanović: Nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima

Članica Vlade Srbije Slavica Đukić Dejanović (SPS) izjavila je da nema razloga da uporedo s lokalnim izborima u Beogradu budu i vanredni poslanički izbori, jer bi to ukočilo aktivnosti koje je započela Vlada.
"Procenjujem, a i stav SPS je da bi izbori trebalo da budu kad im je vreme. Treba se pripremati za beogradske izbore koji bi trebalo da budu najkasnije u proleće. Nema razloga da parlamentarni izbori budu organizovani sa beogradskim", rekla je Đukić Dejanović za "Večernje novosti" od nedelje, odgovarajući na pitanje da li bi uz gradske izbore trebalo raspisati i republičke.
 
Ona je ocenila da bi se na taj način ukočile započete aktivnosti, pošto je, kako je dodala, jedan mandat realan period za koji može nešto da se učini i da se oceni učinak i Skupštine i Vlade.
 
Upitana kako vidi "trenutne pritiske američke administracije po pitanju veza sa Rusijom", Đukić Dejanović je rekla da je to "veoma složeno pitanje" jer "naša pozicija i politički cilj su da idemo ka Evropi i verujemo da se to neće dovoditi u pitanje".
 
Đukić Dejanović je nastavila rekavši: "A to da li imamo pravo na prijateljstvo sa Rusijom i da li treba da ga negujemo i dalje, pitanje je za građane Srbije i biće u skladu sa njihovom odlukom i željom".
  • jeste

    29.10.2017 13:01
    Pada, DA
    "Dočepati se" fotelje, srž problema svih izbora. Od Nušićevog "Narodnog poslanika", pa naovamo.
  • Ima

    29.10.2017 12:08
    Hoćemo izbore
    Ima. Ima potrebe. Ima. Ne damo ovom da menja Ustav kako bi se odrekao Kosova.
  • da

    29.10.2017 08:37
    da
    neka si se ti opet docepala fotelje pa ne moraju biti izbori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija