Maja Gojković moguća ministarka kulture

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković od marta ulazi u Vladu, i to kao ministarka kulture, dok će na njeno mesto u parlamentu doći šef poslaničke grupe SNS u skupštini Aleksandar Martinović, piše beogradska štampa.

"Nije tajna da aktuelni ministar kulture Vladan Vukosavljević nije ispunio kriterijume i ostvario rezultate koji su se očekivali. Već mesecima se govori o tome i razmišlja ko bi mogao da preuzme taj resor", prenosi Tanjug izjavu neimenovanog sagovornika "Srpskog telegrafa" iz vrha vlasti.

Rešenje bi, navodi isti izvor, mogla da bude upravo Gojkovićeva, "koja mesecima trpi torturu u parlamentu". Prema njegovim rečima, upravo je to razlog što je Gojkovićeva podnela ostavku na funkciju u Odboru za kulturu i informisanje.

Kako ističe isti izvor, reč je o "izuzetno obrazovanoj ženi koja bi mogla da bude pravo rešenje za Ministarstvo kulture". Izvori lista navode da će upražnjeno mesto predsednika parlamenta najverovatnije popuniti aktuelni šef poslaničke grupe naprednjaka.

"Martinović se pokazao kao vešt govornik, ali i sposoban šef najveće poslaničke grupe. Zato se i razmatra da upravo on bude novi predsednik Skupštine", zaključio je izvor "Srpskog telegrafa". Inače, ovo nije prvi put da se Gojković pominje kao potencijalna ministarka kulture. Iste spekulacije bile su aktuelne i 2013. godine kada su mediji pisali da bi mogla da zameni tadašnjeg ministra Bratislava Petkovića.

  • Misko

    12.11.2017 01:05
    Kod nas ne postoji ministar kulture veĆ decenijama, koga farbate :)

    http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/144619/FOTO-Kuca-Mileve-Maric-Ajnstajn-turisticka-atrakcija-koja-propada.html
  • devojka za sve

    09.11.2017 14:09
    nije problem u mladosti vec u nipodastavanju TUDJEG RADA I OBRAZOVANJA
    Čemu škole, univerziteti, razne struke, radovi, usavršavanja kad moze da se uvede samo jedan OPŠTI SMER i uštedi novac i trud.
  • devojka za sve

    09.11.2017 14:05
    kurtura i kultura su 2 pojma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.