Haški tribunal odbio zahtev za odlaganje izricanja presude Ratku Mladiću

Sudije Haškog tribunala odbile su danas zahtev odbrane Ratka Mladića da se odloži izricanje presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, optuženom za genocid i ratne zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini, navodi Asošiejted pres.
Mladićevi advokati zatražili su prošle nedelje da izricanje presude, zakazano za 22. novembar, bude odloženo dok srpski lekari ne utvrde da li je Mladić mentalno i fizički sposoban da učestvuje u procesu.
 
Branioci tvrde da se Mladićevo zdravstveno stanje pogoršalo tokom njegovog boravka u pritvoru od proleća 2011. godine, usled neadekvatnog lečenja.
 
Sudije Haškog tribunala navele su u današnjoj odluci da izveštaji nezavisnih medicinskih stručnjaka i sudskih lekara "pokazuju da je zdravlje optuženog i dalje stabilno".
 
Bivši komandant Vojske Republike Srpske, general Mladić (75) optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH koji je u šest opština imao razmere genocida, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95.
  • izdajnik

    11.11.2017 10:56
    Bravo Hag.
  • teror

    11.11.2017 10:33
    @Tvrdo jezgro
    "Nja nja njaaa."

    Magarci njacu ljudi razgovaraju
  • Tvrdo jezgro

    10.11.2017 23:40
    Nja nja njaaa. Ma sigurno je bilo tako kao sto se navodi u haskom saopstenju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija