Lončar: Odluka o smeni na čelu RFZO je moja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je uradjena analiza rada Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) koja je pokazala da" ta ustanova može da radi bolje".
Lončar je, komentarišući ostavku vršioca dužnosti direktora Verice Lazić i imenovanje Sanje Radojević Škodrić na tu funkciju, rekao da je "njegova odluka da dodje do promene na čelu RFZO".
 
"Javno sam obećao pre dva meseca da ćemo raditi ozbiljnu analizu RFZO zbog svih onih stvari koje su bile. Mi smo to ozbiljno i uradili i rezultat toga je ono što se desilo u četvrtak. Odluka je moja. Stojim iza toga", kazao je Lončar.
 
Na pitanje da li to znači da RFZO nije radio kako treba Lončar je kazao da je analiza pokazala da to može i mora bolje.
 
"Pacijenti i zaposleni u zdravstvu moraju da idu brže nekim koracima u stvarima o kojima pričamo - e-receptu, moramo da udjemo u e-karton, moramo da imamo jedinstvenu listu čekanja. Radili smo analizu stvari koje moramo da popravimo. Stojim iza toga. Odgovaram za to", kazao je on.
 
U četvrtak je iz RFZO saopšteno da je vršilаc dužnosti direktorа Fondа Vericа Lаzić podnelа ostаvku, zbog "nemogućnosti аdekvаtne sаrаdnje sа ministrom zdrаvljа".
  • wpower

    11.11.2017 14:02
    Docice gori.
  • VladaN

    11.11.2017 12:57
    Kako čvrsto stoji...
    ...iza svoje odluke isto kao na onoj fotografiji sa onim šefom zemunskog klana.
  • Jaja

    11.11.2017 12:25
    Bas ga briga... Ima podrsku iz Zemuna pa moze da radi sta hoce...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.