Radnici Pošte zakazali štrajk za 21. novembar

Glavni odbor Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije saopštio je da će stupiti u štrajk 21. novembra ako do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.
Radnici Pošte zakazali štrajk za 21. novembar
Foto: 021.rs
Zahtevi članova tog sindikata, kao i sindikata "Solidarnost" Pošte Srbije, su povećenje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine i isplata zarade iz dobiti Pošte Srbije. Na listi zahteva je i da se radnici koja rade na sistematizovanim radnim mestima s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevedu u radni status na određeno vreme, kao i da se obezbedi optimalan broj ljudi na tehnološkim radnim mestima i raskinu ugovori sa penzionerima koji rade na čelnim mestima u preduzeću. 
 
Zatraženo je razrešenje direktorke Pošte Srbije Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrđivanje odgovornosti poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima. 
 
Za vreme štrajka u Poštama Srbije, kako je saopšteno, biće obavljani poslovi u skladu sa Uredbom o minimumu procesa rada za vreme štrajka
 
Radnici Pošta se više od dve nedelje okupljanju ispred distributivih centara u Beogradu i Novom Sadu, zbog čega je usporena dostava pošiljki, a juče su održli protest u Beogradu i najavili da neće odustati od zahteva da im se poboljša materijalni i socijalni položaj. 
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić je 10. oktobra razgovarala sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i vršiocem dužnosti direktora tog preduzeća Mirom Petrović, kada je dogovorena isplata zarade zaposlenima iz dobiti preduzeća. Na tom sastanku je dogovoreno i da se dodatno analizira poslovanje preduzeća i da se nastavi dijalog o daljem održivom rastu socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih.
  • Radnik

    14.11.2017 15:44
    @Slavica
    Vas razumem. Neće ni ovo predugo potrajati.
    Bitno je da shvatimo da se sada bune, najniži slojevi radnika.
    One koje obrišu gumicom i postave nekog po preporuci.
    I kod privatnika na 2 meseca bi imali bolju platu.
    A rade bitan posao za celu naciju. Moja iskusttva - samo najbolja.
    Pakete su uništili, ukrali ili zaustavili samo u inostranstvu - nikad u Srbiji.
    Istovremeno, njihovi menadžeri sa platama oko 200.000 čekaju svoje novogodišnje bonuse, za super osmi[ljene procedure i plan rada.
    A ovamo, osim pljačke Po[te, ne možete skoro nijedan paket pratiti.
    Njihov tracker razume samo jednu vrstu koda.
    Pratimo na[e pakete po belosvetskim serverima.
    Ogroman uzet novac, skupa poštarina - iza koje stoji loša organizacija.
    Pate i klijenti i radnici.
    A krivica nije ni na jednima ni na drugima.
    21-vog, očekujem d a će prebiti neke ljude u Beogradu.
    Možda onda dođe iz stražnjice u glavu svima po ovoj zemlji.
    Oćete pre da crknete i da vas sahrane, ako vas nedirnuta tela sahrane, - pre nego što se na ovim prostorima nešto promeni?
    Ne tiče me se ko vodi bunu.
    Treba nam.
    Sve će biti rešeno do 31 novembra, verujte mi.
  • Slavica

    14.11.2017 13:50
    Sto kukamo
    Pa kukamo upravo zato što nam biznis sa paketima propada zbog ovih sto strajkuju. Ostala sam bez posla u fabrici koja je propala i moram nečim da se bavim. Ja nemam zagarantovanu platu od 35 hiljada kao ovi što štrajkuju. Ako putem sajta nešto prodam imacu za hleb ako ne prodam nemam.Podržavam ja štrajk ali ne preko naših ledja koji imamo manje od njih. Sramota.
  • Klijent

    14.11.2017 10:13
    Šta kukate?
    Ispod mene sve biznismen do biznismena. Zasnovali biznis na paketima.
    Lično čekam oko 10 pošiljki i nije mi hitno, dobiću svoj novac nazad i ako mi ne stignu.
    I podržavam štrajk Poštara!
    Jedini koji će snositi posledice je njihova firma, jer će strani špediteri naći drugoig partnera za unutrašnji transport do vrata ovakvih koji kukaju za pošiljkama.
    A Pošta će platiti inostranstvu za neisporučene pošiljke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija