"Pauk" odneo kola sa bebom, "Parking servis" podneo prijavu protiv majke

Beogradski "Parking servis" podneo je danas prijavu zbog zanemarivanja deteta Gradskom centru za socijalni rad protiv majke koja je, kako navode, ostavila bebu u vozilu bez nadzora duže od 15 minuta.
"Pauk" je sinoć odneo nepropisno parkirani "reno klio" u kome je bila šestomesečna beba, a vozač, nakon utovara kola, za koja je dobio nalog za prenošenje, krenuo je ka placu "Parking servisa" u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je "pauk" ušao u tu ulicu, radnik je od dispečera dobio obaveštenje da se u podignutom vozilu nalazi beba, piše "Blic".
 
Taj podatak, dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu, a u istom momentu, na tridesetak metara od placa "Parking servisa", dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba, saopšteno je iz "Parking servisa".
 
Navodi se da su radnici "Parking servisa", zatim, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procenili da je nebezbedno spuštati vozilo na ulici, pa su nastavili do placa u Dunavskoj, a oca povezli dizalicom. Prilikom otvaranja vozila konstatovano je da je beba spavala. 
 
"Postavlja se pitanje koliko je beba bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. "Parking servis" je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad protiv majke zbog zanemarivanja deteta", stoji u saopštenju. Iz "Parking servisa" konstatuju da je, od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora.
 
Inače, "reno klio" bio je parkiran u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 i nalazio se između žive ograde i propisno parkiranog vozila i na taj način potpuno zatvorio prolaz i onemogućio kretanje pešaka trotoarom.
 
Majka: Ne mogu da opišem strah i paniku
 
Majka je za "Blic" rekla da se do kola vratila nakon pet-šest minuta i videla da "pauk" odnosi automobil i šestomesečnu bebu u njemu. 
 
"Trebala sam da svratim do muža, koji je bio u tom trenutku na poslu, kako bih uzela nešto. Pošto je bilo jako hladno, bebu sam ostavila u automobilu da se ne smrzava. Nakon pet, šest minuta sišla sam dole sa mužem, a imala sam šta i da vidim. Vozilo "Parking servisa" je odnosilo moj automobil i šestomesečnu bebu u njemu. Dozivala sam ih, zajedno sa mužem i trčali smo za njima, ali oni su nastavili da voze u nepoznatom pravcu. Ne mogu da opišem strah i paniku koju sam u tom trenutku osećala", ispričala je majka, kojoj nije jasno kako nisu videli bebu u kolima.
 
Pozvala je dispečera "Parking servisa" kako bi preneli vozačima da se zaustave i daju joj dete.
 
"Iz "Parking servisa" su obavestili vozače šta se desilo, da je beba u kolima i da se zaustave. Međutim, samo su mi poručili da dođem do autoplaca gde ću moći da preuzmem bebu. Odmah sam sela u auto i otišla pravo tamo. Dete je vrištalo i plakalo kada sam stigla. Počela sam da vičem na njih kao što bi i svaka majka, pitala sam ih kako nisu videli bebu i zašto nisu stali da uzmem dete, na šta su mi oni zapretili da će pozvati socijalnu službu", kaže majka bebe.
  • gagans

    25.11.2017 13:25
    15 minuta
    nisu ni novosadski pauci otmičari automobila bolji, njihovi 15 minuta je samo 1 minuta. Grad treba da osigura parking mesta, bolji prevoz, bolji saobraćaj. Od malog NS gradske vlasti stvaraju haos
  • Sofronije

    24.11.2017 14:46
    no - koment
    Kompletni debili i jedni i drugi. Da ne poveruješ.....
    Al tako je sve ovde.
  • građanin

    24.11.2017 13:17
    ne zna se ko je veći idiot, majka što je ostavila dete ili ovi iz parking serivisa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.