Janković: Škoru smo se zahvalili, pričamo sa Đilasom

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je da će "verovatno biti" saradnje sa Draganom Đilasom.
Sa druge strane, predsednik DS Dragan Šutanovac ponavlja da će ta stranka na beogradske izbore izaći sa svojim kandidatom.
 
Janković i Šutanovac gostovali su na televiziji N1, a predsednik PSG je rekao da sa Đilasom pričaju tri meseca, da izbori nisu raspisani i dolaze za četiri meseca te da "još nije vreme za konačne odluke".
 
Šutanovac je sa svoje strane podsetio da su stranački organi doneli odluku da DS nastupi sa svojim kandidatom za Beograd.  On je naveo da će ime kandidata te stranke na gradskim izborima javnost "blagovremeno saznati" i dodao da ako opozicija ne može da uredi odnose pre, da se ukrupni, da će to učinti nakon izbora. 
 
O eventulanim parlamentarnim izborima, Janković je izneo mišljenje da "kada je Vučić u pitanju na to uvek mora da se bude spreman", dok je Šutanovac ocenio da se "Vučiću ne bi isplatilo da raspiše vanredne izbore, na kojima bi oni lideri opozicije koji nisu u parlamentu ušli u parlament". 
 
Govoreći o tome da je PSG obustavio planove izborne saradnje sa DS, Janković je rekao da "imaju različiti taktički stav kako se suprostaviti vlasti" i dodao da ne postoje demokratski uslovi za pitanje promene Ustava. 
 
"DS je dovoljno jaka da na izbore izađe i da pređe cenzus", rekao je Janković i naveo da mogu da idu paralelno, jedni pored drugih. 
 
Šutanovac je izrazio žaljenje što se taj dogovor ranije napravljen ne realizuje i istakao da je DS i dalje otvoren za saradnju. 
 
Janković je upitan i za ostavku Srđana Škora. 
 
"Škoru smo se zahvalili na onome što je radio, to je normalan proces...Pokret raste i razvija se, svaki dan dolaze neki novi ljudi, neki se ne pronađu", rekao je Janković. 
  • Zoki

    23.11.2017 18:37
    rodoljub
    A da soroševac nije Vučić ?? On se otvoreno sastajao i sa ocem i sonom!!
  • LaLala

    23.11.2017 18:21
    Ljudi imaju pravo da se raziđu u mišljenjima.
    Očigledno ovaj g.Škoro ne želi da potroši još neku milijardu evara na neku novu ćupriju na Savici ,a g.Đilas je to već izvežbao.
  • pera

    23.11.2017 15:28
    ..
    Budale. I treba da nas je*u sa ovakvom opozicijom. Idem i ja sa svojim kandidatom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.