Mišković traži da mu se vrati 11 miliona evra jemstva

Vlasnik Delta holdinga zatražio je od suda da mu se vrati 11 od 12 miliona evra položenih na ime jemstva da neće pobeći tokom sudskog postupka ili da se odredi upis hipoteke na njegovim nekretninama u visini jemstva, ali je Specijalni sud taj zahtev odbio.
Međutim, odlučujući po žalbi Miškovićevog branioca, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je tu odluku i naložio ponovno odlučivanje o zahtevu Miškovića, rekla je portparolka tog suda Mirjana Piljić.
 
"Prvostepeni sud nije dao dovoljno jasne, argumentovane i neprotivrečne razloge za opravdanost daljeg važenja jemstva od 12 miliona evra kao adekvatne mere za obezbeđenje prisustva okrivljenog", precizirala je Piljić.
 
U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi iz drugog pokušaja trebalo da počne ponovljeno suđenje vlasniku “Delta holdinga,” njegovom sinu Marku Miškoviću i ostalim optuženim za utaju poreza, kao i optuženima u slučaju oštećenja Fabrike maziva iz Kruševca.
 
Miroslavu Miškoviću se ponavlja suđenje po optužnici za pomaganje sinu da utaji porez od oko 320,3 miliona dinara, a zbog toga su optuženi i Živojin Petrović i Jadranka Bardić. U ovom procesu ponovo se sudi i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću takođe zbog utaje poreza, kao i zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva).
 
Suđenje im se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u septembru ukinio prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Đurašković bili osuđeni za poresku utaju i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Đuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe sa kruševačkom Fabrikom maziva (FAM).
 
Miškovići i Đurašković, kao i još četiri okrivljena, zbog nedostatka dokaza, odlukom Apelacionog suda, pravosnažno su oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.
  • Hsv

    23.11.2017 20:08
    Neka mu vrati Vucic. To je bio njegov neuspeli projekat pa neka isplati coveka.
  • Kaćanka

    23.11.2017 19:46
    To Miškoviću care!!! Cim ti vrate pare daj povecaj platu malo u DanGubiusu....ups... Danubiusu!!
  • Smrdistan

    23.11.2017 19:45
    Svaki dinar je posteno zaradjen u pravnoj drzavi, nema tu ovoono.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.