Opozicija protestuje zbog hitne sednice; Gojković: Da nisam sazvala sednicu, posledice po državu

Poslanici opozicije kritikovali su predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković jer je sednicu zakazala "svega 24 sata i jedan minut" pre njenog početka, zbog čega nisu mogli da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda, a poslanici "Dosta je bilo" su zbog toga napustili sednicu.
Opozicija protestuje zbog hitne sednice; Gojković: Da nisam sazvala sednicu, posledice po državu
Foto: 021.rs
Oni su tražili obrazloženje od Maje Gojković zašto je to učinila i zašto onemogućava opoziciju da svojih skoro 150 predloga podnese i obrazloži.
 
"To znači da su za dopunu dnevnog reda narodni poslanici imali samo jedan minut jer se predlog za dopunu može predati samo do 24 časa pred početak sednice. Cilj tog nezrelog poteza je da ponovo spreči poslanike opozicije da podnesu predloge dopune dnevnog reda, izmedju ostalog i predlog poslanika DJB da se raspravlja o njenoj smeni", navode u DJB.
 
Gojković im je rekla da je sednicu sazvala isključivo jer su je zamolile predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pošto bi te tačke, da nisu stavljene na dnevni red, "imale posledica po državu".
 
"Da li sam imala nameru i navodnu teoriju zavere da neko ne može da podnese predloge za dopunu dnevnog reda, o tome ne bih raspravljala. Ako vi smatrate da je tako, prihvatam krivicu. Evo, ja stalno smišljam zavere protiv vas i drugih poslanika, eto baš sam takva ličnost", rekla je Gojković.
 
Poslanik DS Radoslav Milojičić pitao je predsednicu Skupštine da li je sednicu zakazala mimo Poslovnika da se ne bi mogli čuti zahtevi za formiranje anketnih odbora, odnosno zahtevi da se odgovori na pitanja ko je kupio Aleksandru Vulinu stan, ko je rušio u Savamali, ko je oštetio Robne rezerve i o drugim "aferama" SNS. On je Gojković pitao i zašto omalovažava građane Srbije, zašto je akterka svakog incidenta u Skuštini i da li je plan da se od Skupštine i poslanika napravi nešto što oni nisu, a da se stvori utisak da su poslanici loši i da ne rade ništa.
 
Predsednica Skupštine je tada sišla među poslanike i Milojičiću iz poslaničke klupe odgovorila da ona ne pravi incidente i da je bila pre dve nedelja žrtva incidenta koji su proizveli poslanici Dveri kada su upali u njen kabinet i pitala opoziciju zašto se nisu distancirala od tog napada na jednu ženu.
  • Kać

    23.11.2017 20:35
    Dodola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.