RHMZ upozorava na sneg, "Putevi Srbije" spremni za padavine

Štab zimske službe JP "Putevi Srbije" uveo je drugi stepen pripravnosti na državnim putevima I i II reda, zbog najave snežnih padavina u noći između 2. i 3. decembra.
RHMZ upozorava na sneg, "Putevi Srbije" spremni za padavine
Foto: 021.rs

 

Drugi stepen pripravnosti podrazumeva angažovanje 50 odsto predviđene mehanizacije u punktu. Održavanje puteva u Srbiji vodiće 24 specijalizovana preduzeća iz 164 punkta. 
 
"Javno preduzeće 'Putevi Srbije' apeluje na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog klizavog kolovoza. Molimo sve vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da voze veoma pažljivo i da prilagode brzinu kretanja u uslovima na putu", saopštilo je ovo preduzeće.
 
Prema poslednjim informacijama iz Auto-moto saveza Srbije sneg već pada u pojedinim delovima Srbije, a zasada nema vanrednih obustava. Vozače očekuje dobra prohodnost puteva u Vojvodini, gde trenutno nema padavina.
 
AMSS navodi da je moguća usporena vožnja na deonicama koje su zahvaćene snežnim padavinama, zbog čega bi vožnju trebalo prilagoditi stanju i uslovima na putu.
 
Upozorenje na stvaranje snežnog pokrivača uputio je i Republički hidrometeorološki zavod. Navodi se da se u većem delu Srbije, u noći između subote i nedelje, u nedelju ujutru i pre podne, očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 10 centimetara, a u planinskim delovima i preko 20.
 
Na snazi je i žuti meteoalarm za područja zapadne, jugoistočne, jugozapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i Kosova i Metohije.
 
Prema poslednjim informacijama nema zadržavanja na naplatnim stanicama.
  • Trubadur

    03.12.2017 00:09
    ...
    A zasto e onda auto put ne cisti, ni stari put za suboticu? Upravo sam prosao tim delom i ni jednog vozila zimske sluzbe. Bice da ih je opet sneg iznenadio u decembru
  • Nervirach

    02.12.2017 20:47
    Nekada je u ovo vreme bilo snega do kolena. Sada panika kao da je tajfun u pitanju. Mada, za ove nase putare...kao da je jul pa nece pasti ni pahulja. Sneg i nasi putari su dva pojma. Pazi, oni kao spremni, e to je nesto novo. Inace pre neku godinu, prolazi kamion Telepom sa PODIGNUTIM raonikom, skacem, masem kretenu u kamionu da spusti, nismo limancani al malo i nama da razgrne. Ne moramo sve sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.