Zastarele optužbe protiv Darka Šarića za lažna dokumenta

Viši sud u Beogradu pravosnažno je, zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, odbio optužbe protiv Darka Šarića kojima se teretio za podstrekavanje bosanskih i hrvatskih organa da mu izdaju lične dokumente na tuđe ime, odnosno na ime Tomislav Savanović.
Zastarele optužbe protiv Darka Šarića za lažna dokumenta
Foto: 021.rs
Ovom odlukom potvrđen je deo presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz jula kojom je odbijena optužba protiv Šarića za dva krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, zbog zastarelosti. 
 
Istom odlukom, Viši sud je preinačio presudu u delu u kojem je Šarić bio osuđen na tri meseca zatvora zbog jednog krivičnog dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, tako što je odbio optužbu. Optužba je odbijena zbog nastupanja zastarelosti 18. oktobra ove godine, nakon donošenja prvostepene presude, a pre nego što su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na postupanje, navodi se u saopštenju suda.
 
Šariću se u Specijalnom sudu sudi po optužbama da je organizaor kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, kao i da je sa saradnicima "prao pare" u Srbiji. On se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora od hapšenja 2014. kada se nakon višegodišnjeg bekstva predao organima Srbije.
 
Kada je reč o slučaju falsifikovanih dokumenata, on je bio optužen da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu BiH, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš. Na osnovu lažne dokumentacije iste godine mu je izdata i hrvatska lična karta na to ime.
  • Станко

    07.12.2017 05:57
    КАКО???@@@
    Лако!!! Ко је имун на новац, тај не одлучује.
  • ntn

    06.12.2017 20:55
    Ništa čudno
    Jednoga dana postaće on i počasni građanin ove "države", a možda i precednik!
  • KAKO???

    06.12.2017 20:54
    KAKO???
    KAKO???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija