Uhapšen zbog pretnji smrću Mariniki Tepić, i ranije pretio političarima

Policija je uhapsila Tomislava Lovrekovića (29) zbog sumnje da je pretio smrću narodnoj poslanici Nove stranke Mariniki Tepić.
Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Inače, osumnjičeni je i ranije pretio preko društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.
 
Podsetimo, Marinika Tepić je pre dva dana saopštila da je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.
 
U saopštenju Nove stranke je saopšteno da je Tepićeva dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem".
 
Dodala je da su se pretnje nastavile nakon priloga emitovanog na televiziji N1 "Ultradesničari s Vacićem u vladinoj kancelariji", posle kojeg je Tepić izjavila da će Nova stranka pokrenuti inicijativu o zabrani delovanja "Nacionalnog srpskog fronta".
 
"Od tada, Tepić je izložena brutalnom vređanju, etiketiranju kroz najgrublji govor mržnje, da bi sve kulminiralo pozivima na njeno ubistvo", navodi se u saopštenju Nove stranke. Dodaje se da je jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao Tomislav Lovreković, koji u tekstu objavljenom na izvesnom portalu navodi: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".
 
Tepićeva je navela da te pretnje smatra otvorenim pozivom na linč.
 
Podsetimo, Lovreković se predstavlja kao lider Grupe građana "Pokret", koja je u aprilu ove godine održala protest protiv studentskih demonstracija. Na taj protest došlo je osmoro ljudi.
  • VladaN

    07.12.2017 14:25
    još da osude mizeriju...
    ....a ne kao onaj mediokritet od Davidovica .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.