Za nabavku ledolomca iz budžeta 300 miliona dinara

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je u budžetu za 2018. predviđeno 300 miliona dinara za nabavku ledolomaca.
Za nabavku ledolomca iz budžeta 300 miliona dinara
Foto: Dragan Perišić
"Postoje studije koje su definisale kolike su potrebe Srbije za ledolomcima na prostoru između Apatina i Beograda, gde se pojavljuje najveći problem sa ledom, dok je nizvodno od Beograda to regulisano ledolomcima Elektroprivrede Srbije i onima koje angažujemo na drugi način", kazao je Nedimović u Skupštini Srbije u kojoj je u toku rasprava o budžeta za iduću godinu.
 
On je najavio da će se o rešavanju problema s ledom na rekama u predstojećem zimskom periodu razgovarati na sastanku u Mađarskoj 12. decembra. "S mađarskim i hrvatskim nadležnim organima uredićemo način funkcionisanja odbrane od leda do nabavke ledolomca", kazao je Nedimović, navodeći da se takav tip broda naručuje i nije ga lako naći u slobodnoj prodaji.
 
On je izrazio nadu da će i u budžetu za 2019. biti planirana nabavka još jednog ledolomca, kako Srbija u odbrani od leda ne bi zavisila od drugih zemalja i podsetio da u toj oblasti ništa nije učinjeno poslednjih 20 godina.
  • Недељко

    09.12.2017 06:59
    А ипак вам треба
    Значи, треба вам бродоломац. Па што сте сатрли бродоградилишта на Дунаву? Крамп у руке па удридите по леду кретени, а зовите и оне пре вас да вам помогну. А они пре-пре вас су и даље са вама па покупите и њих. Ако немате на за крампове пара, питајте његову тетку да вам донира средства.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija