Srbija šalje 100.000 evra pomoći Albaniji i 50.000 Kubi

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku da se Albaniji uputi pomoć od 100.000 evra za saniranje posledica poplava i jednokratnu pomoć Kubi u iznosu od 50.000 evra za otklanjanje posledica katastrofalnog uragana "Irma" koji je izazvao veliku materijalnu štetu i odneo brojne ljudske živote.
Kako se navodi u saopštenju posle sednice, zbog teške humanitarne situacije, Vlada Srbije će, u skladu sa svojim mogućnostima uputiti Albaniji i pomoć u robi.
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je pismo premijeru Albanije Ediju Rami povodom teške humanitarne situacije, nastale nakon nedavnih poplava, koje su pogodile tu zemlju.
 
"U ime Vlade Srbije, želela bih da izrazim svoju podršku Vama i Vašoj Vladi u suočavanju sa nedavnim poplavama. U neprijatnim i nepredvidljivim situacijama kao što su ove, potrebna je uzajamna podrška i jača saradnja u regionu", kaže Brnabić u pismu.
 
Kako je istakla "u duhu dobrosusedskih odnosa između naših zemalja, Vlada Srbije će pružiti sledeću podršku Republici Albaniji: 100.000 evra u novčanoj pomoći, 500 ćebadi, 500 prekrivača, 250 vreća za spavanje, 250 dušeka za spavanje". "Nadamo se da će naš doprinos ublažiti posledice poplava u najugroženijim područjima", ističe Brnabić.
 
Ona podseća da su zemlje u regionu pretrpele teške gubitke zbog prirodnih nepogoda poslednjih godina i da je "naša odgovornost da kroz zajednički rad i ulaganje napora izgradimo kapacitete za pronalaženje odgovora na katastrofe i upravljanje krizama".
  • opaaa

    09.12.2017 09:48
    Gde se ima tu se i rasipa... Nije gazda cicija...
  • @ xy

    09.12.2017 07:37
    Droga i cigarilosi
  • Milan

    08.12.2017 22:40
    Hrani kera da te ujede. Ne mislim na Kubance.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.