Od danas pojačana kontrola vozača na alkohol i drogu

Saobraćajna policija od danas, 11. decembra do nedelje, 17. decembra pojačano će kontrolisati da li vozači voze pod dejstvom alkohola ili droge.
Od danas pojačana kontrola vozača na alkohol i drogu
Foto: Pixabay
Ova akcija danas će početi u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).
 
Analize saobraćajnih nezgoda u Srbiji ukazuju da je alkohol bio dodatni rizičan faktor u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo mrtvih. 
 
Tokom ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju. 
  • Vlada

    13.12.2017 00:00
    @@Ogi

    Opet lupetanja na ovu temu. Tragovi THC-a ostaje u mokraći i do dva meseca, ali se to ne testira u saobraćaju, tako da ne morate da brinete za nas - moći ćemo da se opuštamo i vozimo bez problema :)
  • @Ogi

    11.12.2017 16:11
    I ne samo za vikend, s obzirom da kod ljudi koji se cesce opustaju uz THC on biva i 3 nedelje pozitivan na testu, pretpostavljam da ce uzivaoci opustanja uz THC morati da se odreknu ili svog opustanja ili voznje automobila. Pretpostavljam da opustenim ljudima GSP nece tako tesko pasti.
  • White Power

    11.12.2017 10:30
    Rezime
    Koliko je dobio Luka Karadžić kada je MRTAV pijan UBIO Branislavu Rebić 2005. godine?
    Koliko je dobio Aleksandar Mitrović kada je NA PEŠAČKOM prelazu UBIO Andreu Bojanić 2013. godine i POBEGAO sa lica mesta?
    Koliko je dobio Stefan Karić kada je MRTAV pijan trajnim invalidom učinio Stanislavu Pavlović 2005.?
    Svaki šljam koji vas podmiti može da ubija bez posledica, kao sekuritatea onomad.
    Nadam se da ćete isto i završiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.