Ljubica Gojgić dobitnica nagrade "Aleksandar Tijanić"

Urednica emisije "Pravi ugao" na Radio televiziji Vojvodine Ljubica Gojgić treća je dobitnica nagrade "Aleksandar Tijanić" koju Udruženje novinara Srbije (UNS) svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu, saopštio je UNS.
"Koleginica Gojgić je za 25 godina novinarskog rada stekla prestiž i kredibilitet u javnosti, kao i nepodeljeno poštovanje u profesiji. Njen pristup novinarstvu odlikuje se temeljitošću i borbenošću i lišen je svake političke ostrašćenosti. Ona danas predstavlja najbolje u srpskom novinarstvu zbog lojalnosti zanatu umesto političkim projektima", stoji u obrazloženju žirija nagrade.
 
Ljubica Gojgić počela je karijeru u Radio Indeksu, bila je novinarka NIN-a i urednica u informativnoj redakciji B92, a naročito se istakla kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala.
 
Dobitnica je nagrada "Dimitrije Davidović" (UNS) i "Stanislav Marinković" (Danas).
 
Nagradu "Aleksandar Tijanić" Ljubici Gojgić dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić. 
 
Nagrada će Ljubici Gojgić biti uručena 21. decembra u Pres centru UNS-a.
  • Drndara

    13.12.2017 15:06
    Hoće laureatkinja preuzeti nagradu ili šta?
  • ns time

    13.12.2017 14:23
    Odlicno
    Jos samo da nam objasnite sta znaci "borbenost u novinarstvu" i kakve to veze ima sa Ljubicom Gojgic narocito posle onakvih promena u RTV-u ? Ali, dobro, sve ima smisla kada procitate sastav zirija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija