Đilas ulazi u trku za gradonačelnika Beograda

Bivši predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, izjavio za NIN da je odlučio da uđe u trku za gradonačelnika Beograda.
"Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije. Razlog plus za moj povratak u politiku su reakcije koje je izazvala moja izjava da sam ponosan što naša ćerka koju je Milica nosila u stomaku kada smo nas dvoje šetali pre dvadeset godina, danas ponovo demonstrira boreći se za bolju Srbiju. A šta treba da rade mladi ljudi nego da se bune, da traže promene, bolju državu bez obzira na to ko je na vlasti", istakao je Đilas u intervjuu za sutrašnji broj magazina NIN.
 
Kako je rekao, nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast "koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se u mladosti borio i organizovao studentske proteste".
 
Đilas je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.
 
"I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri. Ovo su gradski izbori i nije tema ko je za NATO, a ko je za Rusiju, nisu tema ni Kosovo, ni EU. Na ovim izborima glasa se o tome kakav Beograd hoćemo", poručio je Đilas.
 
Na pitanje Olje Bećković da li bi u toj koloni trebalo da budu i Saša Janković, i Vuk Jeremić, i DS, i Dveri, i Borko Stefanović, Đilas je odgovorio potvrdno.
 
"To znači da mislim da bi na jednoj listi trebalo da budu svi koji smatraju da se grad sada loše vodi i koji neće sutra da uđu u koaliciju sa SNS-om. Uslovi su vrlo jednostavni", naglasio je Đilas i dodao: "Znam da veliki broj građana kaže: Ma, nema šanse, oni će da pobede opet. Ja vam kažem - ma, neće! Ima šanse! I za Slobu smo mislili da će da vlada još 100 godina, pa je pao."
  • Ivan

    13.12.2017 16:40
    On je bio malo mače,za ove iz SNS vucibatine,sad ce verovatno,na svim rezimskim TV,da pljuju Đilasa.....zato sto su svesni,da mogu lako odleteti sa vlasti,ako izgube Beograd...sto i ja iskreno zelim
  • Petar

    13.12.2017 16:26
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija