"Tužioci predloženi po tajno pripremljenim spiskovima"

Alumni klub Pravosudne akademije (AKPA) optužio je Državno veće tužilaca (DVT) da je "uz fingiranje procedure i tajno glasanje" predložilo Skupštini Srbije kandidate za 52 zamenika javnih tužilaca u Srbiji.
"Tužioci predloženi po tajno pripremljenim spiskovima"
Foto: Pixabay
Ocenjujući da je taj tužilački konkurs "najskandalozniji još od reizbora sudija i tužilaca 2009. godine", AKPA je navela da su spiskovi odabranih kandidata sačinjeni "nekoliko dana pre sednice u nepoznatom krugu ljudi i po nepoznatim kriterijumima".
 
"Državno veće tužilaca je usred sednice bez osnova isključilo javnost i udaljilo prisutne posmatrače, bez suštinske rasprave o 309 kandidata prijavljenih za 52 tužilačka mesta, a potom samo formalno glasalo po unapred i tajno pripremljenom spisku", piše u saopštenju.
 
Dodaje se da je Državno veće tužilaca pod oznakom hitno dostavilo Skupštini Srbije spisak od 52 kandidata, bez objavljivanja spiska na sajtu veća, "kako bi parlament što pre izabrao nove tužioce i preduhitrio odluku Ustavnog suda o ustavnosti pravilnika DVT po kojem je sprovedena procedura".
  • Orwell Vegan

    15.12.2017 14:05
    Istina
    Tuzioci vise nece ni svedoke da vam ispitaju kada prijavite krivicno delo.
  • Miloš

    15.12.2017 12:47
    A ovi iz akademije su inače bogom dani, smatraju da samo njihovi kandidati trebaju da se biraju na pravosudne funkcije.
  • Dosta

    15.12.2017 11:53
    Dosta pravdanja
    Kao drustvo to zasluzuje-TE
    Ja sam odavno zapalio, zdrav razum je kod nas u domenu naučne fantastike.
    Za koliko se prodaš, tolika ti je mesečna plata.
    Pustite me price o vucicu i sistemu, narod je poplašeni šljam.
    Izčlanite se iz stranaka, mitingujte, ujedinite se.

    Dok to ne shvatite neće vam biti bolje.

    Ko nije razumeo neka dva puta pročita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.