Gojković: Novi sporazum sa NVO koja radi isto što i CRTA

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da transparentnost rada parlamenta nije umanjena ukidanjem sporazuma o saradnji sa nevladinom organizacijom CRTA, koja je tokom rasprave o budžetu zatamnila svoj sajt "otvoreniparlament.rs".
Gojković: Novi sporazum sa NVO koja radi isto što i CRTA
Foto: 021.rs
Prema njenim rečima, ta organizacija prešla je u domen politike, što, kako je navela, nije bila suština sporazuma i bez ikakve najave zatamnila sajt Narodne skupštine, čime je građanima uskratila informacije.
 
"Žao mi je što je došlo do toga, oni su raskinuli sporazum o saradnji, a zašto i kako su zacrneli 'Otvoreni parlament', neka sami objasne. Oni su ušli u domen politike i to nije bila suština sporazuma, time su dali jednu ružnu ocenu rada Narodne skupštine i rasprave koja je trajala 10 dana", istakla je Gojković gostujući na televiziji Pink.
 
Naglasila je da je Narodna skupština i dalje otvorena za saradnju sa svim organizacijama civilnog sektora, što znači da će biti napravljen novi sporazum o saradnji sa nekom drugom nevladinom organizacijom, koja će se baviti jednakom delatnošću kao CRTA.
 
Ukazala je da transparentnost rada Narodne skupštine nije umanjena, jer građani Srbije mogu na nacionalnom programu da gledaju direktan prenos, za koji se izdvaja 90 miliona dinara godišnje, kako bi građani videli "da li se u parlamentu ćuti ili govori o njihovom interesu".
 
Pored toga, ističe Gojković, građanima su omogućeni i lajv strimovi na svakom radu odobra i komisije parlamenta, a tu je i zvanični sajt Narodne skupštine na kome je, kaže, dostupnost podataka apsolutna.
 
Podsetila je da je Narodna skupština 14. decembra usvojila budžet za 2018. godinu, koji je, prema njenim rečima, odličan i dobio pozitivne ocene međunarodnih organizacija, a da je juče povećan i kreditni rejting Srbije, koji će omogućiti rast stranih i domaćih investicija u našoj zemlji, kao i povoljnija zaduženja za infrastrukturne projekte.
  • MiLena

    18.12.2017 09:10
    Sve je isto
    Nastavila je da radi isto što i demokrate i ligaši.
    Samo to ovim prvima sada ne odgovara, jer više nisu vlast.
    Sve je to isto, jer narod niko od njih ne vidi, sem što ga se seti u predizbornoj kampanji.
    Setimo se samo obećanja tadašnjeg lidera DS u kampanji 2008. godine o zapošljavanju 100.000 radnika, a otpustili su 400.000 radnika.
    Sada sve što je smislio i želeo da sprovede DS rade ovi iz SNS-a, tj. da li treba da vas podsećam na komunalne policajce, izvršitelje, fontanu na Slaviji, Briselske sporazume, i sl.

    Ovaj narod se ponaša kao onaj pas koji starno juri za svojim repom.
    Narod bira između istog (DS-LSV-LDP-SNS) znači sada za Sašu Jankovića je bogomdani Dragan Đilas (tajkun i simbol DS pljačke) zamena za Sinišu Malog, a sam "žuti" Janković se nudio da zameni Aleksandra Vučića pre osam meseci.
    Zar nema u ovoj državi neko nov, već jedino morate neke reciklirane političare (koje je narod ranije odbacio), malo prepakovane, prelakirane i našminkane da nam vraćate (da nas ponovo jašu)?
  • Pićuka

    17.12.2017 17:44
    A koje su nam to informacije uskraćene. Da ste obesmislili skupštinu to znamo odavno.
  • admin

    17.12.2017 15:28
    sa naprednjacima može samo da se simulira normalan život...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.