Od marta posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Beogradu

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović rekao je u intervjuu za novogodišnji Blic da je preduzeo sve pripremne radnje u cilju imenovanja sudija koji će postupati u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, a to odeljenje će početi da radi od marta.
Od marta posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Beogradu
Foto: Pixabay
Stepanović je izjavio da je spisak zainteresovanih 95 sudija dostavio Pravosudnoj akademiji koja će organizovati specijalizovanu obuku i edukaciju u oblasti korupcije.
 
"Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije imaće najveću teritorijalnu nadležnost, s obzirom na to da pokriva teritoriju Apelacionog suda u Beogradu, koja obuhvata blizu tri miliona stanovnika", rekao je Stepanović.
  • /

    31.12.2017 15:15
    /
    dobro, e a onda treba i odeljenje za korupciju u tom odeljenju, pa odeljenje za korupciju u odeljenju protiv korupcije u odeljenju za korupciju....
  • Sud

    31.12.2017 14:19
    Za ostatak Srbije koji obuhvata više od 4 miliona stanovnika koji je sud nadležan?
    Što mora da sudi Specijalno odeljenje, može da sudi svaki sudija krivičar.
    Samo onda nema "specijalnih" plata duplo većih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija