Ndegva: Srbija možda za 15, a možda i za 50 godina do evropskog standarda

Brzina je jedna od ključnih stvari na kojoj će insistirati Svetska banka u 2018, pre svega u poreskoj politici, privatizaciji javnih preduzeća i privlačenju stranih investicija, kako bi se ubrzao rast privrede od najmanje pet odsto BDP, izjavio je šef Kancelarije Svetske banke za Srbiju Stiven Ndegva.
Ndegva: Srbija možda za 15, a možda i za 50 godina do evropskog standarda
Foto: 021.rs

Tek na taj način će Srbija uspeti da za 15 godina stigne Evropu, a njeni građani osete bolji život, rekao je on.

Na konstataciju da isuviše depresivno zvuči ovakva prognoza, Ndegva ističe da je još lošija procena o 50 godina čekanja na evropski standard sa rastom od tri odsto godišnje, koliko bi nam trebalo da u tom slučaju stignemo EU.

"Ljudi ne mogu da zamisle tako dug period, ali mogu 15 do 20 godina. Mi mislimo da je moguće da Srbija ostvari rast 5-6 odsto. Ali to zahteva resetovanje ekonomije", rekao je on za Blic.

Ndegva je ocenio da je budžet veliki uspeh. "Sređivanje javnih finansija dovelo je do otvaranja radnih mesta i privlačenja stranih investicija. Dosta toga je učinjeno u reformama, ali one nisu završene. Promene će osetiti naredne generacije", kaže.

To podrazumeva da "danas imate malo manje novca u džepu nego što ćete imati sutra", istakao je on.

  • Preambula

    03.01.2018 16:25
    Ali Mi,najbolje sportiste imamo,najbolje doktore,najbolje pilote,najbolje inzenjere,najjacu vojsku,najciscu prirodu,najlepse sume,more i jezera,najukusnije meso i mleko,sirevi i kobasice,najbolje rakije,najbolje mostove i puteve....Mi...Mii...,Miii...
    (a onda ide ona druga prica-uvek su nas kocili,uvek iskoristavali,svi su protiv nas,svima smo trn u oku,sudije navijaju protiv nas,velike sile,Vatikan,masoni,moroni,majcica Rusija,pravoslavlje).
    Mozda je jedino resenje - biti Normalan,znati svoje mesto,vrline jacati,mane promeniti...
  • Albert Ajnstajn

    03.01.2018 14:24
    Vazno je da smo imali vatromet .
  • AVAV

    03.01.2018 14:22
    Meni je daleko vaznije sto cemo uskoro imati puteve bolje od Nemacke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija