EPS: Smena zbog neprikladne objave na Fejsbuku

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biće sutra smenjen zbog neprikladne objave na Fejsbuku.
To je potvrdio za Insajder direktor EPS-a Milorad Grčić.
 
Stojanović je na svom profilu na Fejsbuk okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: "Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini".
 
Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca. 
 
"U svojim objavama, direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći 'uslove za zapošljavanje' u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora", navedeno je u saopštenju. 
 
Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku. 
 
"Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica", pokušao je da objasni Stojanović. 
 
Uz to je dodao da "svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera, što je dovoljan dokaz da su sporna slika i 'oglas' šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu", naveo je on.
 
Poverenica osudila seksističku poruku
 
Poverenicа zа zаštitu rаvnoprаvnosti Brаnkicа Jаnković osudila je danas seksističku poruku direktorа Elektrodistribucije u Knjаževcu Predrаgа Stojаnovićа u kojoj omаlovаžаvа i vređа dostojаnstvo ženа.
 
Janković je navela da i pored izvinjenja direktora knjаževаčke Elektrodistribucije, to ne opravdava bilo kаkve seksističke komentаre u jаvnom prostoru.
 
"Objаvа Stojаnovićа imа dodаtnu težinu budući dа, kаo nosilаc jаvne funkcije, imа obаvezu dа se bori protiv rodnih stereotipа i diskriminаtornih stаvovа", navela je Janković.
  • Ludilo u stali

    04.01.2018 08:42
    Zenska prava u meri u kojoj se ugrozava postojanje drustva, drzave, familije... sve je tako i toliko rastureno da je sve normalno i da psiho teski krimo pacijent vodi drzavu, da ga stoka voli....sta onda dalje da iznenadi
  • ntn

    03.01.2018 22:36
    Pesnički
    Zima je, vrane grakću na sve strane. Za to su nenadmašne!
  • dr

    03.01.2018 21:53
    kadar
    Zna se kako se napreduje u službi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.