Smenjen direktor knjaževačke Elektrodistribucije zbog seksističke objave

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović smenjen je sa te funkcije i raspoređen na drugo radno mesto zbog neprikladne objave na Fejsbuku.
Smenjen direktor knjaževačke Elektrodistribucije zbog seksističke objave
Foto: Pixabay
To je Tanjugu potvrdio direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić.
 
Stojanović je inače, na svom profilu na Fejsbuku pre dva dana objavio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar da je "raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini".
 
Reagovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, koja je osudila seksističku poruku kojom se omalovažava i vređa dostojanstvo žena. 
 
Stojanović je uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku. 
 
"Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica", pokušao je da objasni Stojanović. 
 
Uz to je dodao da "svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera, što je dovoljan dokaz da su sporna slika i 'oglas' šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu", naveo je on.
 
Janković je navela da i pored izvinjenja direktora knjаževаčke Elektrodistribucije, to ne opravdava bilo kаkve seksističke komentаre u jаvnom prostoru.
 
"Objаvа Stojаnovićа imа dodаtnu težinu budući dа, kаo nosilаc jаvne funkcije, imа obаvezu dа se bori protiv rodnih stereotipа i diskriminаtornih stаvovа", navela je Janković.
 
Više o samom slučaju čitajte OVDE.
  • bokica

    05.01.2018 22:04
    ostavka
    Pitam
    se da li ce ministar policije biti smenjen zbog voznje njegovih policajaca sa kriminalcima.!


  • RVosha

    05.01.2018 19:47
    Smrdija
    U drzavi posvadjanoj sa civilizacijom ovakve gadosti su normalna pojava.
  • Dr Miggyy

    05.01.2018 18:55
    ISTO (NE)DELO, DVA ARŠINA


    Direktor EDB Knjaževac, zbog seksističke objave je smenjen sa te funkcije. Pre neko vreme i Bratislav Gašić, tadašnji ministar odbrane, po vokaciji keramičar, takođe je smenjen zbog njegove ljubavi kada vidi novinarke koje kleče. Da se po ovom pitanju koriste dva aršina pokazuje slučaj napada na otmenu damu u Boru od strane Blagoja Spaskovskog pogrdnim i pretećim rečima. Ovom ΛV poltronu i klimoglavcu ne fali ni seda dlaka sa glave, a ΛV se toj napadnutoj dami izvinio u svoje ime za nedelo svoga ljubimca, uništitelja RTB Bor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.