SDA Sandžaka traži promenu Ustava nezadovoljna statusom Bošnjaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka zatražila je danas "hitne i neodložne" promene Ustava Srbije u cilju, kako se navodi, "konačnog rešenja statusa Sandžaka i bošnjačkog naroda u Srbiji".
Navodeći da državni organi Srbije nisu rešili brojne zločine nad Bošnjacima Sandžaka od 90-ih godina do danas, SDA je ocenila da su ti organi, prvenstveno pravosudje i policija, "izgubili pravo i kredibilitet da deluju na prostoru Sandžaka".
 
"Državni organi punih devet godina nisu otkrili ko je neovlašćeno upao u službene prostorije SDA Sandžaka i pucao na stranačko rukovodstvo. Ovaj i drugi nerešeni zločini nad Bošnjacima 90-ih godina pokazuju tolerantan odnos srpskih državnih organa prema zločinima nad sandžačkim Bošnjacima", piše u saopštenju.
 
SDA Sandžaka je pozvala Vladu Srbije i EU na hitnu reviziju Akcionog plana za pregovaračka poglavlja 23 i 24, manjinskog akcionog plana i manjinskih zakona "kako bi se izgradila pravna država, vladavina prava i jednakost pred zakonom".
  • Živeli Rusi!

    18.01.2018 10:14
    Bitno je da nije ON predložio
    Dogovor sa Glavnim, da se odmah krene u predaju Kosova, jer kad se već menja Ustav, eto zgodne prilike, a eto baš zgodno nije Glavni to predložio, u ovoj nadasve nezgodnoj prilici kada su uklonjene sve prepreke metodom likvidacije, a amerikanci nestrpljivi...
  • limanac

    18.01.2018 08:05
    Traže oni pare, a ne položaj.
    Da Ugljanin dobije samo mrvicu vlasti bio bi najveća Srbenda.
    Kao što je i bio za vreme svog boravka u vladi Srbije.
  • Drug Crni

    17.01.2018 22:40
    Ne postoje bošnjaci, već samo Srbi muslimanske veroispovesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.