Ministarstvo: Nije podneta krivična prijava protiv Radića

Ministarstvo odbrane demantovalo je navode vojnog analitičara Aleksandra Radića da je Vojna policija protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog neovlašćenog ulaska na aerodrom Batajnica i fotografisanja novog naoružanja i vojne opreme tokom ispitivanja na avionu "Orao".
Ministarstvo je u saopštenju demantovalo i navode da je nalog za privođenje Radića izdao ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković ili pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović. 
 
Navodeći da je Vojna policija 27. decembra na aerodromu Batajnica zatekla Radića "prilikom neovlašćenog prisustva u vojnom objektu koji pripada Tehničkom opitnom centru", Ministarstvo odbrane je saopštilo da Radić "nije imao dozvolu za ulazak u vojni objekat i boravak na aerodromu Batajnica, kao ni za fotografisanje i snimanje, niti je za to podneo bilo kakav zahtev".
 
"Naglašavamo da je u svim armijama sveta zabranjeno prisustvo i boravak lica u vojnim objektima, ukoliko za to nemaju odobrenje nadležnih organa", stoji u saopštenju. Ministarstvo je navelo da je uz saglasnost i u prisustvu Radića izvršen uvid u materijal koji je snimio fotoaparatom, nakon čega su obavešteni nadležni organi Ministarstva unutrašnjih poslova. 
 
"Po dolasku policijskih službenika Radić je, u skladu sa članom 53. stav 9. Zakona o Vojsci Srbije, predat sa dokumentacijom i opremom koju je imao kod sebe na dalju nadležnost i postupanje organa MUP. Postupak u vezi sa ovim slučajem je u nadležnosti javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu", piše u saopštenju.
 
Dodaje se da su nadležni organi Vojske Srbije u navedenom slučaju postupili "u skladu sa svojim ovlašćenjima i sproveli odgovarajuće procedure". 
 
Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je da je Vojna policija protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog neovlašćenog ulaska na aerodrom Batajnica i fotografisanja aviona Orao, koji se u naoružanju Vojske Srbije nalazi više od 30 godina.
  • pa sta

    20.01.2018 19:25
    i treba da odgovara
    Sam je priznao da jeste bio i snimao neovlasceno i treba da odgovara i odgovarao bi u svakoj uredjenoj drzavi ali je tu meni nesto mnogo vaznije kako je to smelo da ae dogodi i treba pohapsiti odgovorne i mislim da se moglo kao jos veca neodgovornost dogoditi da mu vrate snimke koliko je velik nerad i javasluk na vojnom aerodromu i da osuda nadleznih i doticnog analiticara sluzi kao nauk
  • Joca

    20.01.2018 08:06
    lagarije
    Jadan je narod koji naseda na ove politicke lagarije,kad vam je novinar usao neovlasteno i snimao neovlasteno,jasno podizuci foto aparat i dajuci do znanja sta radi,svakom prisutnom vojniku i oficiru.Sta bi tek uradio neki spijun.Jel vi znate uopste kakvu bruku pravite vojsci ovim cinom.Ucutkavanje novinara na ovakav nacin postoji jos jedino u Severnoj Korej, nije vam dosta sta je rekla Evropa juce za diskriminaciju novinara i slobodu stampe.
  • GORDANA

    20.01.2018 03:59
    Sem sto je usao na vojni aerodrum da bespravno snima fotoaparatom, tako je slagao da mu je podneta Krivicna prijava sto nije tacno ,dzabe je dizao paniku. Najlakse je odmah okriviti institucije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.