Besplatna pravna pomoć za sve penzionere koji žele da tuže državu

Svim penzionerima koji žele da tuže državu zbog smanjenja penzija, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije obezbediće besplatnu pravnu pomoć.
Besplatna pravna pomoć za sve penzionere koji žele da tuže državu
Foto: Pixabay
Kako pišu "Novosti", do sada su se u ovu akciju uključile 22 advokatske kancelarije. U sudskim postupcima sve do Suda za ljudska prava u Strazburu i Komiteta za ekonomska i socijalna prava u Briselu, oštećene će zastupati advokati bez naknada do pozitivnog završetka postupka.
 
Prema tvrdnjama predsednika Udruženja Jovana Tamburića, ukupna šteta za budžet, odnosno poreske obveznike biće veća nego da je država uzela kredit od 800-900 miliona evra pod najnepovoljnijim uslovima. U planu je organizovanje protesta i narodne inicijative za stavljanje zakona van snage kako bi ponovo skrenuli pažnju javnosti i institucija u Srbiji na problem.
 
Kako navode u Udruženju, zakoni nisu doneti da bi se obezbedila finansijska stabilnost države, nego pre svega da se pripremi reforma penzionog sistema u kojoj država neće biti garant stečenih prava po osnovu uplata u fond PIO, da se obezbedi veći profit poslodavcima i investitorima po osnovu manjeg izdvajanja zaposlenih za PIO i podele penzionera na bogate i siromašne.
 
Zbog svega ovoga pokrenuta je i kampanja "Stavimo tačku na pljačku", koja se ogleda u tome da svi penzioneri podnesu PIO fondu zahtev za povraćaj penzije, umanjene od 2014. godine. Opširnije o tome dokle je stigla ova kampanja, odnosno koliko je penzionera do sada podnelo zahtev, možete pročitati OVDE
  • Mak

    14.05.2023 13:30
    Pravo?
    Imam li pravo na invalidsku penziju sifra bolesti c62?
  • Milica

    20.02.2023 10:04
    Oduzeta penzija
    Kome da se obratim za pomoc i savet u veze oduzete penzije a moze br advokata koji bih me uputio za pomoc Hvala
  • Nikolić Marija

    23.12.2021 12:57
    Advokati
    Kome mogu da se obratim u Beogradu, vezano za odštetu oduzetih penzija??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.