Kosovsko tužilaštvo će dostaviti Srbiji informacije o ubistvu Ivanovića

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži sve podatke sa kojima bude raspolagalo kako bi se na koordinirani način sprovela istraga povodom ubistva Olivera Ivanovića.
Kosovsko tužilaštvo će dostaviti Srbiji informacije o ubistvu Ivanovića
Foto: 021.rs
Odgovor kosovskog ministarstva je dostavljen preko Euleks-a, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde Srbije.
 
U odgovoru se navodi i da će izveštaj sa uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci, biti hitno dostavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon što isti budu sačinjeni.
 
Osim toga, Tužilaštvu za organizovani kriminal je upućen i zahtev za pravnu saradnju povodom pružanja informacija u vezi zapaljenog vozila koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.
 
Ministarstvo pravde će navedeni zahtev proslediti Tužilaštvu za organizovani kriminal na dalje postupanje.
 
Kancelarija glavnog kosovskog tužioca Šućri Sulje negirala je danas da će biti održana konferenciju za štampu, na kojoj će, kako su ranije najavili pojedini mediji, objaviti rezultate analize snimaka sigurnosnih kamera sa mesta ubistva Olivera Ivanovića.
 
Srpska policija je zatražila da učestvuje u istrazi o ubistvu Ivanovića, a srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je i sopstveni predistražni postupak.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da srpska policija do sada nije dobila nijedan podatak iz istrage o ubistvu Ivanovića iz Prištine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.