Igor Jurić dobitnik NIN-ove nagrade "Ličnost godine"

Predsednik fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić dobitnik je NIN-ove nagrade "Ličnost godine".
Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci rečeno je da je Igor Jurić simbol pojedinca koji se izdigao iznad lične tragedije za bolji život svih drugih.
 
"Tijani mogu samo da obećam da moja borba neće prestati dokle god budem živ. Želim da se borim za svako dete", kazao je Igor Jurić, otac Tijane, koja je ubijena 2014. godine.
 
On je izrazio zadovoljstvo zato što se celo društvo okupilo oko ideje da svima bude bolje, a da nije pripadnik nijedne stranke. Jurić je napomenuo da je sanjao da bude u društvu dobitnika NIN-ovih nagrada i da mu se taj san ostvario. 
 
"Sada sam ovde. Svi dobitnici nagrade u prošlosti zaslužili su je radom, ponašanjem, životom, a ja sam nagradu dobio zahvaljući mojoj Tijani. Nisam uspeo da je sačuvam, ali želim da joj se odužim i idejom da svi možemo da se okupimo oko ideje da nam država bude bezbednija i bolja", kazao je Jurić. 
 
Nagradu mu je uručila prošlogodišnja dobitnica Branislava Kostić iz Leskovca. 
 
Na istoj svečanosti uručena je i NIN-ova nagrada za roman godine Dejanu Atanackoviću za roman "Luzitanija".
  • Deks

    22.01.2018 22:46
    Čestitam ali baš ne razumem zbog čega njemu ta nagrada? Iza njegove fondacije definitivno stoje državni organi, na raspolaganju su mu svi mediji... Svi sa severa Bačke očekivali su da će se založiti za otkrivanje ubice subotičanke Milice Barašin i ostala nerazjašnjena ubistva u regiji ali o tome ni reči, već su se založili za neustavni predlog o izricanju presuda počiniteljima najtežih zločina u zavisnosti od godina žrtve i npr. da li je žrtva bila u drugom stanju ili ne!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.