Večeras protest opozicije ispred zgrade RTS-a

Opozicione partije organizovaće danas u 19 časova protest ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu jer sa predstavnicima Upravnog odbora tog javnog servisa nisu postigli dogovor o izveštavanju RTS-a o aktivnosti opozicije.
Protest je najavljen jer na sastanku predstavnika opozicionih partija i predsednika i člana Upravnog odbora RTS Vladimira Vuletića i Zorana Panovića nije postignut dogovor o zahtevima opozicije koji se odnose na poštovanje medijskih zakona i standarda.
 
Predstavnik Pokreta slobodnih građana Rade Veljanovski rekao je novinarima posle jučerašnjeg sastanka da nisu dobili zadovoljavajući odgovor i da pozivaju građane na protest ispred zgrade RTS u nedelju u 19 sati.
 
"Oni moraju da shvate da je RTS medijska kuća svih građana Beograda i Srbije, a ne samo vlasti i ljudi koji su uz nju", kazao je Veljanovski, koji je nekada bio novinar RTS.
 
Naveo je da su predstavnici opozicije na sastanku tražili da RTS radi po zakonu, tražili su i ostavke direktora RTS-a Dragana Bujoševića, predsednika UO Vladimira Vuletića i urednika Informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića.
 
Predsednik Upravnog odbora RTS-a Vuletić je rekao da su njegova i ostavke direktora i urednika informativnog programa RTS-a regulisane zakonom o javnim servisima i da oni mogu biti i smenjeni ukoliko prekrše propise.
 
On je kazao da ne može da odgovori na zahteve predstavnika opozicije za "otvaranje medijskog prostora javnog servisa", jer Upravni odbor može da reaguje samo na analizu programa koju priprema Programski savet RTS.
 
Vuletić je rekao da je od Programskog saveta tražio tu analizu, da očekuje da će je uskoro dobiti i da će tada odgovoriti opoziciji.
 
"Mnogi smatraju da RTS ne radi dobro, mnogi smatraju da radi dobro, ali jedini koji po zakonu o tome sme da daje svoje mišljenje je Programski savet", poručio je Vuletić.
 
Detaljnije OVDE.
  • Kokan

    04.02.2018 15:19
    Strajnic sa Rts da predje na hrt srcano navijao za Hrvate u rukometnom prenosu.Sramota!
  • nije srpski ćutati

    04.02.2018 15:07
    Nadam se da će beograđani prošetati na protest. Pritisak na TV bastilju smo vežbali i uspeli.
  • Laki

    04.02.2018 13:23
    Tamo daleko
    Moram da primetim da na portalu RTS novinari izveštavaju o demonstracijama u Atini i nikako da pronađem informaciju koja najavljuje proteste ispred javnog servisa. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/region/3026980/atina-demonstranti-pristizu-autobusima-i-trajektima.html Očigledno da su svi reporteri (3500) zauzeti problemima Džibutija, Madagaskara i Novog Zelanda pa ne stižu koji pasus da nakucaju.Tamo daleko da znate sve!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija