Povećala se ekipa Tomislava Nikolića koju plaćaju građani

Vlada Srbije imenovala je Gordanu Jakšić i Milana Miloševića za pomoćnike direktora kancelarije Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom, državne instutucije kojom rukovodi Tomislav Nikolić.
Kako piše Blic, posao nove državne službe nije jasno definisan, ali ono što je jasno je da će poreski obveznici, pored državne vile u kojoj bivši predsednik boravi i nakon isteka funkcije, plaćati i 30 službenika ove kancelarije, koliko je Vlada odredila da bude zaposleno. Ovaj Savet će imati više zaposlenih nego neke državne institucije. 
 
Izvor lista iz Vlade Srbije ukazuje da je kancelarija za saradnju sa Rusijom i Kinom znatno narasla od svog formiranja. Kako kaže, u početku je imala 10 ljudi, pa 15, na kraju godine bila su 22 saradnika, a do kraja marta će biti 30 zaposlenih.
 
"Troškovi za rad ove službe su povećani, pa je ove godine budžetom planirano da se izdvoji 50 miliona dinara. Međutim, to sigurno neće biti dovoljno jer su prošle godine za pet meseci iz budžetskih rezervi potrošena 38,4 miliona dinara za mnogo manji broj zaposlenih. Zbog odijuma javnosti svesno je sastavljen manji iznos, ali je jasno da će se novac koji bude nedostajao opet obezbediti iz rezervi. Sve ove akrobatike rade se zbog interesa jednog čoveka - Tomislava Nikolića, a na štetu građana Srbije koji plaćaju duplirane institucije", poručuje sagovornik beogradskog lista.
 
On dodaje da se ne zna šta je Nikolićeva ekipa uradila od kada je formirana kancelarija. Po njegovim rečima, nije urađen ni najavljen katalog onoga što Srbija želi da ponudi i ono što je Kina do sada tražila. Takođe, ne zna se ni šta je Nikolić radio u Kini, jer izveštaj o tome ne postoji.
 
Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da je ova kancelarija osnovana "da bi se zbrinuli Nikolić, koji je politički penzioner i njegovi ljudi".
 
"Napravljen je ozbiljan presedan jer isto tako kancelarije mogu da se otvaraju ne samo za Kinu i Rusiju, već i za druge države, poput SAD ili Kanade. Jasno je da je ona osnovana da bi se zbrinuli Nikolić, koji je politički penzioner i njegovi ljudi, a i to što nikome ne polažu račune nije normalna demokratska praksa. Najgore je što ta kancelarija neće dati bolje rezultate nego što bi ih dala pojedina ministarstva čiji je posao saradnja sa drugim državama", dodao je Dobrašinović.
 
U Vladi su potvrdili da su Gordana Jakšić i Milan Milošević postavljeni za pomoćnike direktora kancelarije Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom, ali nisu želeli da komentarišu opravdanost formiranja ove službe, kao ni to da li im je Nikolić položio račune nakon posete Kini. Tomislav Nikolić nije odgovarao na pozive novinara Blica.
  • vracharac

    11.02.2018 01:11
    Srbija juzno od Save i Dunava ima vise zasejanih hektara kukuruza a proizvodi vise gajene stoke, veci je izvoznik voca i povrca nego "zitnica" severno od tih reka. A tek zlatni Srem, tamo su vlasnici zemlje sem Kostica iako svi iz Beograda ili Zemuna... zato Beograd do Dunava, i Djavu vama autonomasima ne damo.

    Ozbiljno, jel vi kapirate kakvi ste bolidi, vidite na sta lici kad vas neko provocira? Ogromna vecina srpskog naroda u Vojvodini je ipak za vezu sa ostatkom Srbije ma sta ko mislio ako cita vase komentare na ovom mestu. Srbi su se jos od Miletica borili da budu zajedno sa svojim narodom juzno od Dunava, uostalom svi poticemo odozdo, nije nas napravila Marija Terezija.
  • trenutno stanje

    09.02.2018 19:28
    pasiv
    Ne razumem koja je svrha ovakvih vesti? Samo da nas eto obavestite? Pa onda bolje i da ne znamo, manje cemo se nervirati. Umesto da vi kao novinari, ako vec imate moc i resurse da dolazite do ovih informacija, isterate stvari do kraja, dokle god svi redom jedan po jedan ne zavrse na robiji. Da pritiskate sistem kolektivno dokle god ne krenu da pucaju od najslabije karike svi koji nas isisavaju sve ove godine. Ovakvo informativno izvestavanje na nivou vremenske prognoze, samo cini da se osecamo sve jadnije i nemocnije. Svi sve znaju, a niko nista radi po tom pitanju.
  • MiLana

    09.02.2018 16:20
    Jahači apokalipse
    Oni pravi političko-privredni monstrumi (jahači apokalipse) svakako su Ðilasenko, Jankovićenko, Jeremićenko, kao i onaj Šaponjenko.

    Kad njih vidim odmah tražim na glasačkom listiću go..no, koje bar manje smrdi.
    Nesretni Toma Nikolić je u poređenju sa njima (pre)pošten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.