Ambasada SAD se vraća redovnim aktivnostima

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da se vraća svojim redovnim aktivnostima, nakon što je američki predsednik Donald Tramp potpisao zakon koji omogućava nastavak privremenog finansiranja vlade SAD do 23. marta.
"Ovim je obustavljena privremena fiskalna blokada i omogućen nastavak rada državnih institucija. Ambasada SAD u Beogradu se vraća svojim redovnim aktivnostima", navodi se na Tviter nalogu ambasade.
 
Ambasada je prethodno na Tviteru objavila da je američka vlada u fiskalnoj blokadi, a da će ambasada u Beogradu i dalje obavljati konzularne poslove, uključujući i pružanje usluga državljanima SAD kao i izdavanje viza. Ambasada je tada navela da tokom delimične obustave rada Vlade SAD internet prezentacija i nalozi na društvenim mrežama ambasade SAD u Beogradu neće biti ažurirani.
 
Slična situacija se desila krajem januara, jer tada nije bio postignut dogovor o budžetu, zbog čega neke službe američke vlade nisu radile.
 
Donald Tramp je, međutim, potpisao zakon o budžetu od 400 milijardi dolara, čime je okončana kratka blokada vlade i odobreno ogromno povećanje potrošnje uprkos narastanju budžetskog deficita. Predstavnički dom i Senat američkog Kongresa prethodno su usvojili zakon o privremenom finansiranju vlade do 23. marta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija