DS podneo prijavu protiv Siniše Malog zbog prodaje Studija B

Antikorupcijski tim Demokratske stranke podneo je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom prodaje gradskog javnog servisa Studija B.
"Iako je gradonačelnik znao ili je morao da zna da je javna prodaja Studija B zakazana za avgust 2015. godine, on je samo mesec dana pre toga doneo odluku da se iz budžetske rezerve grada prenese 60 miliona dinara na račun Studija B. Istovremeno, donete su odluke da se pokriju dugovi tako da je tih 60 miliona sačekao nove vlasnike Studija B", rekao je šef Antikorupcijskog tima DS Filip Isailović.
 
Prema njegovim rečima, tako je oštećen budžet grada Beograda i Studio B faktički poklonjen privatnim vlasnicima. Navodi da razlika izmedju tog iznosa i kupoprodajne cene od četiri miliona dinara nije dovoljna ni za samu vrednost opreme "a kamoli vrednost brenda Studija B koja je mnogostruko viša".
 
"Postavlja se pitanje da li su privatni vlasnici sadašnjeg Studija B, koji su bili jedini ponudjači na javnoj prodaji, bili u dosluhu sa gradskim čelnicima, budući da su oni jedini pronašli ekonomski interes da ponude iznos kupoprodajne cene", naveo je Isailović.
  • Kerefeke

    15.02.2018 10:46
    Asocijacije u vezi malog:
    Poplave - kostolac
    Savamala
    Stanovi u bugarskoj
    Jelka - najskuplja na svetu
    Ocigledno i ovaj namesteni tender za studio b
    Ovo su samo krupnije stari. U nekoj pravnoj drzavi bi ovo bilo dosta za dozivotnu robija.
    Kod nas mu ovo dodje ka preporuka za jos jedan mandat gradonacenika.


  • Mira

    15.02.2018 08:55
    Privatizacija
    I sami su hteli da privatizuju , a sada kada nije uradjeno po njihovom planu onda se bune.
  • David

    15.02.2018 08:43
    dežurni krivac
    Još jedan pucanj u prazno DS-a. Privatizacija medija je bila ideja DS-a, koji je svojski radio 12 godina da se sve u Srbiji provatizuje. Čak je u EU u to upleo u vidi preporuka Venecijanske komsije. Sada kada je privatizacija medija u Srbiji završena, nekome to nije u intresu, pa prijavama za korupciju pokušava da baci pršinu u oči građanima Beograda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija