E-inspektor startuje do juna, privrednici će moći da kontrolišu inspekcije

U naredne tri godine biće zaposleni novi inspektori a inspekcija ojačana nabavkom nove IT opreme, naglasila je premijerka Ana Brnabić.
Brnabić je rekla da će ove godine startovati jedinstvena informaciona platforma e-inspektora, koja će do juna umrežiti prve četiri inspekcije. Ona je istakla da će ta platforma još bolje povezati i koordinisati rad inspekcija u Srbiji. 
 
Brnabić je rekla da će do sredine 2019. biti umrežene sve 42 inspekcije, što će uvesti potpunu transparetnost u rad inspekcija. 
 
"To će dozvoliti i privrednicima da kontrolišu rad inspekcija i da vidite kada je inspektor bio u kom preduzeću i koliko su često išli u jedno preduzeće, a nisu u neko drugo, da li su nešto našli ili ne, pa i vi možete da reagujete ako znate da postoje neke nepravilnosti", navela je premijerka.
 
Brnabić je rekla da će u narednih šest meseci biti usklađeno više od 70 sektorskih propisa sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru. 
  • skep

    20.02.2018 15:03
    Biće i aplikacija za mobilni sa dugmetom "Doniraj inspektoru". Da se ne mučimo više sa kešom.
  • Zoki021

    20.02.2018 14:58
    sistem
    Zar ne bi trebalo da je obrnuto? da inspekcija kontroliše privrednike,a ne ovako? Ovo je veći slučaj urušavanja sistema!! Znači lopovi kontrolišu policiju !!
  • Kumjuter u sve

    20.02.2018 14:18
    u sve firme.
    A sto ne naprave sistem kada ministar -politicar- salterusa primi mito da to ide na recimo Tv pinku kao realiti i mi posmatraci mozemo slati poruke koji nam se najvise dopada i uzivo pratimo njihov napredak iz nasih udobnih fotelja.
    a sistem javi ako je taj politicar dobio vise od 3 puta mito taj dan da ga kazni sa 2 slobodna dana bez mita u Budva .
    jel briga nema kada su inspekcije povezane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.