Putinov "specijalni čovek" dobio srpski pasoš?

Na američkom sajtu na kome se objavljuje spisak osoba koje se nalaze pod sankcijama SAD-a pored imena Aleksandra Babakova piše "Serbia".
Kako piše "Blic", Babakov je široj javnosti postao poznat kao blizak saradnik Vladimira Putina koji važi za "glavnu vezu" sa Srbijom. Kako su ranije pisali mediji, nalazi se na više funkcija, a bar tri puta nedeljno je boravio u Srbiji.
 
Zvanično, Babakov ima ili je imao nekoliko funkcija: specijalni predstavnik za saradnju s organizacijama sunarodnika u inostranstvu, deputat Državne dume, član Komiteta za međunarodna pitanja, predsedavajući Komisije za podršku vojnom i odbrambenom industrijskom kompleksu Ruske Federacije. Nekoliko meseci 2006. bio je i lider partije Rodina, čiji je predsednik Dmitri Rogozin iznenada podneo ostavku.
 
Mediji su ranije pisali da je on i glavni čovek ruskog predsednika Vladimira Putina za Srbiju i da se bez njega ništa ne može dogoditi. Takođe, 2013. ga je odlikovao tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Već četiri godine nalazi se pod sankcijama Amerike i Evropske unije, a u zvaničnom obrazloženju se navodi da je glasao za nacrt Federalnog ustavnog zakona "o primanju Republike Krima u Rusku Federaciju". 
 
On je na takozvanoj "crnoj listi" američkog Ministarstva finansija, na kojoj se nalazi spisak osoba koje predstavljaju pretnju i kojima je zabranjen ulaz i poslovanje na američkoj teritoriji. Ipak, iznenađenje je što pored njegovog imena piše ime države Srbije, a ne Ruske Federacije, piše "Blic". List je pokušao da dobije informaciju od nadležnih organa, ali u tome nisu uspeli.
 
Ruski mediji su objavljivali da je jedan od najbližih Putinovih saradnika, osim ruskog, imao slovačko, ukrajinsko i izraelsko državljanstvo, što po ruskim zakonima nije dozvoljeno. Njegov portparol je to demantovao.
  • Pera

    23.02.2018 23:40
    Zanimljivo!!!
    Pa mi ne smemo nista sami da uradimo ili kazemo,zbog toga nam se crno pise ! Treba nam neko kao sto je bio Milos Obrenovic!!!Pitam se jesmo li mi drzava ili Ne?
  • Carls Tejlor

    23.02.2018 17:40
    Drazi mi je americki tenk u Vojvodini nego putinovi Rusi.
  • Ovdasnji

    23.02.2018 13:39
    Ova otvorena Rusofilija ce Srbiju zestoko kostati; pitanje je samo vremena - i nacina. U SAD Donald Tramp, ruski "mandzurijski kandidat" nece izdrzati ceo mandat. Na celo drzave ce doci osoba od poverenja; a time ce se i odnos prema Putinu i svemu daleko vise korigovati. Slicno ce biti i kod evropskih podanickih rezima; posebno u susedstvu. A onda ce na red doci i ovi domaci KGB-fili. Varaju se svi, koji misle "nemoguce".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija