Od naredne školske godine i prvaci će učiti o bezbednosti dece

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će na inicijativu tog ministarstva, od naredne školske godine, pored učenika četvrtog i šestog razreda, i đaci prvaci imati predmet "Osnovi bezbednosti dece".
Od naredne školske godine i prvaci će učiti o bezbednosti dece
Foto: Pixabay
Pimarni cilj tog predmeta je edukacija najmlađih o bezbednom ponašanju i zaštiti od različitih opasnosti, rekao je Stefanović u Obrenovcu.
 
Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Stefanović je istakao da je cilj tog ministarstva da svako dete u školi nauči kako da se bezbedno ponaša u saobraćaju, da se zaštiti od opasnosti koje vrebaju na internetu, edukuje o štetnom uticaju droga i alkohola, nasilja, ali i o svim drugim potencijalnim opasnostima.
 
"Hoćemo da sva deca od prvog dana u školi počnu da stiču znanja o tome šta su osnovni elementi bezbednosti, da to čuje od policajaca predavača, ali i da roditelji znaju da će njihovo dete biti sigurno, bezbedno i zaštićeno na putu od kuće do škole. Policija je tu da radi svoj posao, da zaštiti sve građane, a deca su uvek bila prioritet za Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Stefanović.
 
Stefanović je prvacima obrenovačkih osnovnih škola poručio da uvek mogu da se obrate policajcima i od njih zatraže pomoć.
 
"Posao policajaca je da brinu o vama, da budu tu za vas, da vas čuvaju i ako imate neki problem uvek možete da im se obratite. Policajci su tu za vas", poručio je Stefanović prvacima, navodi se u saopštenju.
  • Мунгос

    23.02.2018 20:01
    Господин министар др. Стефановић је образован и паметан човек. Хвала му што ће нашу децу научити како се прелази улица. Такође да не треба да се плаше од полицајаца, сем ако су дилери или ако краду хемијске оловке од својих другова.
    Ипак, ту би могла да приступи у помоћ нека организација цивилног друштва са својим невладиним ангажовањем, па да организује неку радионицу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija