Direktorka "Vodovoda" iz Surdulice: Celo preduzeće će slati Šabiću zahteve

Direktorka surduličkog javnog preduzeća "Vodovod" Olivera Ristić koja je zahtevima "zatrpala" kancelariju Poverenika za informacije od javnog značaja kaže da im suštinski te informacije nisu potrebne, ali da žele da Povereniku pokažu kako je to kada ih neko "bombarduje" zahtevima.
Direktorka "Vodovoda" iz Surdulice: Celo preduzeće će slati Šabiću zahteve
Foto: Medija centar Beograd
Kako prenosi Insajder.net, Javno preduzeće "Vodovod" javnosti poručuje da u Surdulici postoji porodica koja preduzeću šalje toliko zahteva da ometa rad zaposlenih.
 
Direktora Vodovoda Olivera Ristić smatra da Poverenik treba da donese rešenje kojim će odbiti zahteve koji stižu i tako omogućiti Vodovodu da neometano radi. Međutim, Poverenik je ranije rekao da broj zahteva nije razlog da se nekome ograniči pravo na pristup informacijama i da se o zloupotrebi zakona može govoriti samo kada je predmet interesovanja nešto nedopušteno.
 
Šabić je rekao i da može biti poslato hiljadu zahteva, ali izričit je u tome da to nije zloupotreba ni zakona niti prava na pristup informacijama.
 
"Hiljadu dana uzastopno po jedan, uz uslov da su legitimni, da su racionalni, da se ne ponavljaju i slično, i tu nema nikakve zloupotrebe", rekao je tada Poverenik.
 
Na pitanje Insajdera da li misli da je racionalno rešenje slati Povereniku zahteve za informacije koje im i nisu potrebne, Ristić kaže da ne misli da je to dobro rešenje, ali da nemaju drugih instrumenata, "osim da pokažu Povereniku kako to izgleda".
 
"Hoću da čujem kakav odgovor ima kada se to od njega traži. Moje preduzeće, svi redom se spremaju da od Poverenika traže različite informacije, da vidi kako to izgleda kada se vrši mobing", poručila je Ristić.
 
Ona je rekla i da time ne bi radili ništa van zakona, već da koriste iste mehanizme kao i Šabić. "Poverenik će ovakvim načinom rada izazvati lavinu, ne samo kod nas", dodala je Ristić.
 
Direktorka Vodovoda je poručila da ovo nije napad na Poverenika, već isključivo odbrana.
 
S druge strane, Rodoljub Šabić je objavio da mu je danas iz "Vodovoda", koje je zatražilo kopije dokumenta iz više od hiljadu predmeta, stigao 12. po redu zahtev. U Novom zahtevu se traži, između ostalog, da Šabić dostavi i tačne datume kada je bio na odmoru, ali i da navede dane kada je bio na nekoj vrsti odmora, odnosno odsustva. 
 
"Naravno, dobiće tražene informacije. Samo, pitam se, a možda bi i neko od nadležnih mogao da je pita, stiže li nekad, i kako, da se bavi vodovodom", poručio je Šabić preko Tvitera.
 
 
Osim "Vodovoda", veliki broj informacija od Poverenika, zatražio je i Republički geodetski zavod. Oni su se, kao i surduličkog preduzeće, pozvali na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. 
  • Vule

    24.02.2018 09:30
    "Bravo", sve pozitivno
    Kad čitaš komentare, a ni jedan negativan, odmah ti je jasno. "Sopstveno nahođenje" na delu.
  • Oki

    24.02.2018 08:53
    Zenska glavo nije to kao sto kazes tvoje preduzece. Ti nisi u stanju da sacuvas dve nacrtane ovce a ne da imas i vodis svoje preduzece nego samo ovako kao Šojić.
  • blackdevil021

    24.02.2018 07:00
    Jos jednom na delu besmislenost poteza nekog funkcionera sns.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija