Direktor EBU: Verujem da će se RTS i RTV pridržavati novinarskih standarda

Generalni direktor Evropske federacije javnih emitera (EBU) Noel Karan (Curran) saopštio je danas da će ta institucija pratiti kako javni servisi izveštavaju o lokalnim izborima u Beogradu i naglasio da veruje da će se Radio televizija Srbije pridržavati novinarskih standarda.
Direktor EBU: Verujem da će se RTS i RTV pridržavati novinarskih standarda
Foto: 021.rs
Karan je to naveo kao odgovor na pismo koje mu je 15. februara uputio nosilac liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Djilas u kojem je napisao da su se "Radio-televizija Srbije (RTS) i Radio-televizija Vojvodine (RTV) pretvorili u propagandno glasilo vladajuće Srpske napredne stranke".
 
"Vaš prigovor prosledili smo našoj članici i verujemo da će se RTS, kao pouzdana institucija sa utvrdjenim pravilima i dugogodišnjom rutinom u praćenju izbora pridržavati novinarskih standarda u najboljoj nameri. Mi ćemo svakako pratiti razvoj situacije", poručio je Karan.
 
On je kazao i da je izveštavanje o izborima veoma odgovoran i visoko izazovan posao za sve medije u Evropi i da zahteva "doslednu procenu i balansiran pristup".
 
Đilas se u pismu pozvao na istraživanje organizacije CRTA koja je na uzorku od 13 različitih medija utvrdila da je opozicija zastupljena u 27 odsto priloga o beogradskim izborima, a stranka na vlasti u 73 odsto, dok je na televizijama emitovano najviše kritičkih priloga u odnosu na opoziciju, odnosno čak 74 odsto priloga.
  • Salmonela

    23.02.2018 23:41
    Ajd i to cudo da vidimo. Suvise podrske ovaj idiot dobija bas od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.