Čanak: Koštunica da iznese saznanja o političkoj pozadini atentata na Đinđića

Lider Lige socijaledmokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je na petnaestogodišnjcu ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića da još uvek nije kasno da "Vojislav Koštunica pred nadležnim organima odgovori na pitanja o svemu što bi možda moglo bolje osvetli političku pozadinu tog atentata".
Čanak: Koštunica da iznese saznanja o političkoj pozadini atentata na Đinđića
Foto: 021.rs

"I danas je čudno to što je Koštunica poziv da bude svedok na suđenju za ubistvo Đinđića doživljavao kao kampanju protiv njega i što je vajni legalista to na kraju i izbegao uz pomoć nekakve peticije nekolicine intelektualaca i nacionalista. Zbog prošlosti, ali još više, zbog budućnosti ove zemlje, izuzetno je važno da bude razotkrivena puna politička pozadina ubistva, a nalogodavci izvedu pred lice pravde i da u zatvoru prave društvo ubicama. Za to nije i nikada neće biti kasno", kazao je Čanak.

On je rekao da je Liga socijaldemokrata Vojvodine insistirala i da će nastaviti da insistira na tome, sve dok se to i ne dogodi.

"Milorad Luković, Zvezdan Jovanović i svi drugi učesnici atentata, ubice su kojima je mesto u zatvoru. Mesto im je u zatvoru i večnoj sramoti. Siguran sam takođe i da će kada se jednom napokon utvrde politički inspiratori atentata, svi oni na čelu sa Vojislavom Šešeljem koji uporno rade na tome da opravdaju njegovo ubistvo i amnestiraju ubice, konačno ućutati, završiti u zatvorima i na smetlištu istorije", naveo je lider LSV.

Čanak dodaje da je danas, kao i pre deceniju i po, jasno da je atentat na Đinđića bio pudar na ustavni poredak i bezbednost i pokušaj da se zaustave promene i evropski kurs Srbije.

  • Djoka

    13.03.2018 19:19
    Izdajnik
    Canak je Vuciceva marioneta.
  • @V

    13.03.2018 09:00
    Koji si ti sle**c. Ili politicki korektno: Do bola si funkcionalno nepismen. Zato i pametujes. Canak na slici, u tekstu pise "Canak ovo Canak ono", svrha teksta: Cankova promocija, besmislenu frazu ("jos nije kasno", "mozda moglo") ponavlja po stoti put, ..., i ti se iscudjavas na komentare o Canku?! Niti je ovo vest, niti je vest o Djindjievom ubistvu, niti je vest o Kostunici.
  • Predragg

    12.03.2018 23:28
    Na stranu ono sto g. Canak radi zadnjih godina duvajuci u tikvu "reformisanom" ultradesnicaru,g. Vucicu,ipak istina je da u najmanju ruku g.Kostunica ,ako i nije zaverenik,ima saznanja a i bio je okruzen savetnicima iz DBa,zaverenicima te podrskom pritvorenom generalu VSB(sto se razumeju u cutanju). Nadalje,trebalo bi da krivicno odgovara i g. Tadic,koji u 2 mandata,namerno, sa predumisljajem,mada je imao sve poluge vlasti,nije inicirao otkrivanje Politicke pozadine Atentata. Poslednje Predsednike necu pominjati,koji su i tako deo sistema iz 90.ih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.