Više od polovine objekata na Kopaoniku nepropisno

Inspektori Poreske uprave kontrolisali su 89 ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, a nepravilnosti su utvrđene u više od 50 odsto objekata.
Više od polovine objekata na Kopaoniku nepropisno
Foto: Pixabay
U 47 objekata (52,81 odsto) utvrđene su nepravilnosti po osnovu kojih je poreskim obveznicima izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, dok su protiv odgovornih podnete prekršajne prijave.
 
Kako je saopštila Poreska uprava, u kontrolama poslovanja preko fiskalnih kasa i proverama radno-pravnog statusa zatečenih osoba, u turističkom centru Kopaonik, u jeku zimske sezone, kontrolisano je devet ugostiteljskih objekata.
 
U čak osam objekata utvrđene su nepravilnosti, podnete prekršajne prijave i izrečene mere privremenog zatvaranja objekta. Inspektori Poreske uprave kontrolisali su i rad sala za organizaciju proslava i svadbi u Kraljevu, Kikindi, Beogradu i Indjiji.
 
Od četiri kontrolisana objekta koji se bave ovom vrstom delatnosti, nepravilnosti u poslovanju su utvrđene u jednom objektu, koji je privremeno zatvoren. Deo kontrola vršen je uz saradnju sa inspekcijom rada, poreskom policijom i pripadnicima UKP-a.
  • jo

    17.03.2018 10:10
    Bravo ti ga bravo
    Sad ćemo valjda dobiti one vrtiće,puteve,bolnice o kojima piše na plakatima poreske uprave i o kojima baljezgaju ekonomski magovi sa dve godine staža u knjižici.Po meni je i dalje veći problem raznih " tetaka " ili silikonskih da ne kažem šta koje kupuju slike na kilo u Parizu za svoj novi stan u onim čuvenim arabishe kulama verovatno od tetkine uštedjevine.I dalje je jedan espreso ili kroasan vredniji od penthausa u tom skadru na bojani gde polovina ne bi mogla da bekne odakle pare.Da ne pišem o tim kupcima kroasana i espresa na tom fensi mestu gde brat bratu 90% ne bi moglo da dokaže čime je sav taj provod plaćen.I tu bi se silne tetke i ujaci pronašli kao dobrotvori i sponzori ali šta koga briga u PU za to.Oni rade kao u poslovici " zrno po zrno pogača ali tetke ne diramo ".Sva ona golo....ija koja je do juče hodala u pocepanim čarapama i kineskim sintetičkim jaknama a danas šeta odela od par hiljada evra može da bude mirna dok je ovakvih magova i inspektora
  • Cile

    17.03.2018 08:13
    Napr8dno nema sta!
  • Perica

    17.03.2018 06:05
    Procvat turizma
    Dali se ovakvim procvatom turizma hvale politicari,nepropisan rad i zahvati sto vise i sto brze dok te ne uhvate? Cak i privredni forum zemlje se Srbije se odrzava u ovom okruzenju nelegalnih objekata, kako privatnih tako i poslovnih.Ne bi me zacudilo, da sutra svi budu legalizovani jer znate,to je zona turizma znacajna za drzavu. Verovatno je inspektorima zima da rade na Kopaoniku,lakse je ganjati bake sto prodaju cvece i jaja po ulicama da bi prezivele.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.