Obeležena godišnjica martovskog pogroma

Srbi iz Gračanice i okolnih mesta danas su obeležili godišnjicu stradanja srpskog naroda u martovskom pogromu na Kosovu i Metohiji.
Počast žrtvama odata je parastosom u manastiru Gračanica, koji je služio vladika raško-prizrenski Teodosije, a potom i svečanom akademijom u Domu kulture, koju je organizovalo Udruženje porodica kosmetskih stradalnika.
 
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović je, obraćajući se učesnicima svečane akademije, konstatovao da na današnji dan sve više obeležavamo sva srpska stradanja na Kosovu i Metohiji. 
 
Jović je zapitao albanske političke lidere i predstavnike međunarodne zajednice zašto je zločin nad pripadnicima srpskog naroda manji zločin od nekog drugog zločina. "Zašto posle toliko godina nemamo rešeno nijedno ubistvo, nijedan zločin? Zašto nema krivaca, a nama nisu bitni samo neposredni počinioci, već oni koji su zločine naređivali. To je poruka koju šaljemo odavde, da nećemo da zaboravimo i da ćemo uvek tražiti i insistirati da se krivci izvedu pred lice pravde, i uveren sam da ćemo to da dočekamo", rekao je Jović. 
 
Prema njegovim rečima, srpski narod, čekajući pravdu, i dalje drži ispruženu ruku, želeći bolji život za sve na Kosovu i Metohiji. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija