Apel na vozače da budu oprezni zbog najavljenog snega

"Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u nedelju uveče na severu i zapadu, a od ponedeljka i u ostalim krajevima Srbije očekuje sneg uz formiranje snežnog pokrivača.
Apel na vozače da budu oprezni zbog najavljenog snega
Foto: 021.rs
"Na snazi je drugi stepen pripravnosti koji podrazumeva angažovanje 50 odsto predviđene mehanizacije na punktovima. Na osnovu vremenskih uslova i vremenske prognoze koja se neprekidno prati, štab zimske službe, ukoliko bude potrebno, izdaće nalog za povećanje stepena pripravnosti, kako bi se obezbedili uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja", navode iz "Puteva Srbije".
 
Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura i moguće poledice, apeluje se na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine.
  • pazicemo

    18.03.2018 14:11
    I apelujemo na "Puteve Srbije" da ako ih mrzi da ciste, onda bolje da nista ne diraju, utabacemo put sami. Posipanje soli osim sto unistava vozila, unistava i puteve stvarajuci kratere koje "Putevi Srbije" nece sanirati do avgusta, a koji su mnogo opasniji od malo snega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.