Brnabić: Jeftini stanovi prvo bezbednjacima pa svima ostalima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je državni program izgradnje stanova za službe bezbednosti prva faza takvog vida stanogradnje.
Brnabić: Jeftini stanovi prvo bezbednjacima pa svima ostalima
Foto: 021
Ona je istakla i da će, ako bude bude uspešan, biti proširen i obuhvatiće sve zainteresovane građane.
 
Ona je rekla da su kriterijumi za odabir zaposlenih u državnoj službi koji će prvi moći da kupe stan po ceni nižoj od tržišne bio to što imaju mala primanja u odnosu na rizik posla kojim se bave. 
 
"Želeli smo da na taj način zadržimo ljude i da im damo motivaciju da ostanu i da rade za državu", kazala je Brnabićeva. 
 
Podsetimo, Savez samostalnih sindikata Srbije saopštio je da podržava nameru države da izgradi stanove po povoljnim cenama za pripadnike službi bezbednosti, ali da bi tu mogućnost trebalo da dobiju i ostali radnici u Srbiji.
 
Dodajmo da je početkom februara predstavljen je "leks specijalis" - Zakon za gradnju jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih snaga. Tada je bilo najavljeno da će se on usvojiti za mesec dana, te da će izgradnja stanova početi na proleće. Kako je ranije najavljeno, ove godine gradiće se prvih 7.500 stanova čija je vrednost ukupno 220 miliona evra. Ovo su do sada poznate lokacije.
  • Cane liman

    21.03.2018 08:33
    Uvek vojska i panduri a kada se zakuva onda bezanija i REZERVISTI resavaju ....
  • ovo ono

    21.03.2018 08:05
    bezbednjaci
    Normalno da će prvo obezbediti čuvare sistema, jer od njih samo političari imaju koristi.
  • Milomir

    21.03.2018 07:54
    Ništa od toga
    Ako uopšte budu delili stanove daće samo užem krugu politički podesnih,a nemojte očekivati ništa više jer građevinskoj mafiji to ne odgovara i sigurno neće da se zameraju svojim finansijerima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.