Nedimović: Nema neispravnog mesa u Srbiji, građani mogu da budu spokojni

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da na prostoru Srbije nema neispravnog mesa i da građani ne treba da brinu jer se na granicama sprovode kontinuirane kontrole.
Nedimović: Nema neispravnog mesa u Srbiji, građani mogu da budu spokojni
Foto: 021.rs
"Građani mogu da budu spokojni. Radimo kontrole na granicama, kontinuirano se sprovode, u svakom trenutku znamo kvalitet pošiljki. Sve je transparentno, ništa ne može da prođe", kazao je Nedimović za TV Prva.
 
Upitan ima li pošiljki sa neispravnim mesom iz Belgije u marketima Srbije, Nedimović je rekao da su "pošiljke koje su postojale bile na prostoru Kosova".
 
"U svakom trenutku znamo kuda ide pošiljka, postoji sistem ranog upozorenja u Evropi u koji smo uključeni i nema bojazni", naveo je Nedimović. 
 
Kompanija "Euro Ida" iz Orahovca uvozila je u više navrata meso sa isteklim rokom trajanja iz Belgije. Kako prenose prištinski mediji, ova firma je najpre 2016. godine meso nabavila iz klanice proizvođača "Veviba", koji se našao u centru skandala u Evropskoj uniji, pošto je otkriveno da je meso staro 12 godina završilo na tržištu Velike Britanije, Holandije, Luksemburga i Belgije, a deo i na Kosovu. 
 
Prema najnovijim informacijama, sumnjivim poslovima sa izvozom mesa bavio se još jedan belgijski proizvođač "Vanlomel", koji je u avgustu prošle godine ovoj kosovskoj firmi prodao 20 tona telećeg mesa, od kojeg je 1,5 tona bilo sa isteklim rokom trajanja. 
 
Ova isporuka je navodno zaustavljena pri ulasku u Kosovo i uništena. Zanimljivo je da je "Euro Ida" povezana sa obe belgijske firme koje su isporučivale meso sumnjivog kvaliteta.
  • marko

    21.03.2018 20:12
    Izdajnici
    Ovaj je izgleda proveravao meso iz svog zamrzivaca koje jedu on i njegov veliki vodja...a mi sirotinja jedemo ono sto nam oni uvezu i serviraju.a kod doticnog gospodina kralja mesa nesmu ni da udju
  • jasno kao sunce

    21.03.2018 18:44
    od a do...,proveriti
    Bilo bi jaaaaaaaaakooooo, dobro vrsiti kontrolu i unutra! Cega se covek nagleda, naslusa, koje kakvih izgovora! Ponegde meso naslagano, tj. nabacano, da mi se povraca! Na nekim krajevima, tacno,kao da se pena, stvorila, mislim, da se zgrozis od smrada, ,A o higijeni, da nepricamo! Nije samo rec o prodavcima mesa, toaleta iz kojih zaposleni izlaze, ovo bi trebalo,( nosenjem rukavica, jednih, do odlaska u toalet, pa obavezno pranje ruku, pa nove rukavice na ruke), ali, dali?,friziderima, prljavim krpama,koje koriste i za pod i za vitrinu, kako nemaju volju da rade, kako znaju poneki da povisenim tonom, pokusaju da te ubede, kako je to meso, bas sad stiglo! Ooo, imalo bi tu da se pise i pise, samo mi je krivo, sto nema , INSPEKCIJE, ZA, proveru,kvaliteta mesa,temperature mesa u vitrinama, koji to ljudi rade i odrzavaju od poda do plafona, prostorije, mesta , kantine! Sve u svemu,poverenje je dobro,KONTROLA, jos bolja! Od uzgajivaca, uvoznika, prodavca, mesara ! I to iznenadna kotrola, jer ako se najavi, ne vredi nista! A one koji se od pocetka do kraja pokazu kao verni, kupcima, u celom tom lancu, stimulisati i nagradjivati! Bili bi bar sigurniji, itd.........
  • Kaćanka

    21.03.2018 17:31
    Naravno da nema neispravnog mesa....sve ste nam vec uvalili a mi pojeli i skupo platili!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija