Još nije formirana komisija za proveru doktorata Siniše Malog

Komisija koja bi trebalo da proveri navode o navodnom plagijatu u doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog još nije formirana.
Dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON), na kome je Mali odbranio doktorat, Milija Suknović kratko je danas, pred sednicu Senata Univerziteta u Beogradu, rekao da je u toku formiranje komisije i da nedostaje jedan član. 
 
Upitan kada bi komisija mogla da bude formirana, Suknović je rekao da je to u nadležnosti veća. 
 
Mediji su početkom marta pisali o tome da je u komisiju izabran profesor Beogradske bankarske akademije Dejan Erić, koji je za list "Danas" tada potvrdio da će biti jedan od četiri člana komisije za ispitivanje doktorata. 
 
Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije". Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagirano 33 odsto ili više teksta tog doktorskog rada. 
 
Grupa profesora i doktora predala je Rektoratu Univerziteta u Beogradu zahteve da se poništi doktorat Siniše Malog, jer smatraju da je taj rad plagijat i da se Mali ne promoviše u zvanje doktora nauka, a da članovi komisije pred kojima je branio doktorsku tezu budu procesuirani pred etičkom komisijom. 
  • Mudrac

    22.03.2018 07:50
    Dr
    OvOvo je apsurd, jer ispašće da Senat (kao najviše telo Univerziteta) odobri doktorat, a ond aćće neka komisija od četirri člana da kaže doktorat je uredu ili ne.
    Ako profani budu iz protivničke političke opcije (bar većina) onda će sigurno reći da doktorat nije isponio naučne kriterijume, a u suprotnom da jeste.

    Sve u svemu ovako i ja ako dobijem vlast mogu kome god oću da oduzmem naučna zvanja, ako ostvarim većinu i na univerzitetu (što sve stranke naravno čine ili teže da čine).
    A gde je tu objektivnost?
    Ko je na vlasti, onom drugom (ko nije pripadnik vlasti) može uvek da osporava naučna zvanja, pa čak i da mu ih oduzima.
  • akademia

    21.03.2018 15:58
    A gde je rektor?
    Naravno. Komisija se neće ni konstituisati. Treba naći trojicu profesora koji će biti žrtve, bez obzira na izveštaj koji napišu. A gde je rektor BU? Senat je taj koji je potvrdio pozitivno mišljenje Komisije o oceni doktorske teze Siniše Malog, i odobrio odbranu doktorata. Taj isti Senat može da poništi doktorat. Zašto se doktorat sa mišljenjem potpisnika apela ne vrati Stručnom Veću Univerziteta na ponovno razmatranje? Univerzitet se u ovom slučaju kukavički skriva. Imala sam visoko mišljenje o rektoru Bombašireviću, više ga nemam.
  • Marko

    21.03.2018 14:51
    Pa dok su oni na vlasti nece ni biti formirana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija