Dačić: Srbija da podigne spomenik Vudrou Vilsonu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iniciraće podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu.
Dačić je za Blic objasnio kako je došao na tu ideju.
 
"Kao iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, Vilson je zaslužio obeležje. Taj spomenik će služiti i kao podsetnik novim i budućim generacijama da su Srbija i SAD kroz istoriju bile na istoj strani", rekao je Dačić. Kako je najavio, bivši američki predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir bi spomenik mogao da dobije na stogodišnjicu završetka rata i čina proslave dana kada se srpska zastava vijorila na Beloj kući, 28. jula 1918.
 
"Tog dana, ove 2018. na tu značajnu stogodišnjicu slavljenja srpsko-američkog savezništva u Velikom ratu, red je da Vudro Vilson dobije svoj spomenik", kaže Dačić. On je naglasio da je Vilson slao milione dolara pomoći Srbiji kada je našu zemlju napala austrougarska vojna sila, dok je Bil Klinton slao milione ali u bombama.
 
"Albanci su na Kosovu podigli spomenik američkom predsedniku Bilu Klintonu nakon bombardovanja 1999. Srbija ima dužnosti čast da u Beogradu podigne spomenik Vudrou Vilsonu jer Beograd krase i spomenici drugih velikana koji su zadužili srpski narod u Prvom svetskom ratu", smatra Dačić.
  • PAVEL JOZEF ŠAFARIK

    25.03.2018 22:21
    Pavel Jozef Šafarik, je čovek koji je utemeljio 4 (četiri) naučne discipline vezane za srpski jezik. Time je od sredstva komunikacije, srpski jezik uveo među ravnopravne i značajne jezike na setskom nivo, tako da to niko više ne može osporiti. Učestvovao je u političkom životu svog vremena, iako nije bio političar i uz svoje savremenike stoji rame uz rame u istoriji. Jedina obeležja koja mu odaju počast su naziv slovačkog kulturno umetničkog društva, iako se u Novom Sadu posrbio i primio pravoslavnu veru, i naziv jedne ulice u centru grada. Iako se to iz nekog razloga zataškava, njegova ličnost je sigurno dostojna makar jednog spomenika, mada po mom mišljenju, mnogo više zaslužan i vredan pažnje od svih ličnosti koje se u poslednjih godinu dana spominju za podizanje spomenika i imenovanje raznih spomen obeležja.
    (P.S. Čak i wikipedija ni približno ne opisuje njegov život i delo, ako želite pravi odgovor, pitajte nekog važnijeg proučavaoca srpske istorije)
  • B

    24.03.2018 17:25
    A da
    napravite vrtić ili gradsku bolnicu...
  • Tea

    24.03.2018 12:59
    A hoćemo mi te silne spomenike jesti ili trampiti za lečenje bolesne dece?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija